Hogy dolgozzátok fel a hétköznapokban a "megint nincs pénz" kérdést?
Régebben még rendbe volt az életunk,de manapság már akkora drágaság van,hogy nagyon oda kell figyelni. Nem veszunk minen hónapba új elektromos eszkozoket,nem jarunk ki éttermekbe minden hetvegen. Es két ember teljes fizetésébol megis nehezen jovunk ki egy hónapba. A kaja ára a legtobb,borzasztó! Azt koveti az uzemanyag es a kozuzemi számlák.
Es remeljuk,hogy senki se lesz beteg es semmi se romlik el. Hogy lehet igy elni, egyfolytaba ilyen tehar alatt?
visszafogjuk a költéseinket. Ahogy írod, nem megyünk gyakran étterembe, inkább főzünk, figyeljük az akciókat a boltokban, illetve a gazdaságosabb kiszereléseket vesszük (hiába drágább a nagyobb, ha egységárra olcsóbb!)
Mondjuk nekünk nincs autónk, mert csak fölösleges kiadás lenne. De ha lenne autónk, nyilván kétszer is meggondolnánk, hogy érdemes-e autóval menni vagy sem. Pl olyan helyre ami 2-3 km-en belül van, oda nem érdemes. (nyilván, ha csak országút van a két pont között, akkor szívás).
Ha nem élvezed, akkor növelni kell a bevételeket. Ennek a módját csak te tudhatod.
Én GYED-en vagyok éppen. A maxot kapom, ami mégis a fizetésem harmada, így hatalmas érvágásnak érzem. Közben egyel több ugye az éhes száj, költöztünk is pár hónapja. Azóta egy fillér megtakarítást nem tudtunk eltenni, pedig a férjem sem keres rosszul és nem élünk nagy lábon. Egyszerűen csak nem ehhez szoktunk. Engem frusztrál, de tudom, hogy ez most átmeneti és vész esetére vannak megtakarításaink. Szóval így élem meg. Nem jó, de ez van.
Minden nap megköszönöm azoknak akik bedőltek Orbánnak,és rászavaztak.
A vér nem válik vizzé.
Mi korábban sem vettünk minden hónapban új elektromos eszközt (mit lehet mindig újat venni?? telefonom 5 éves, tv 4 éves, mosógép 6+...). Étterembe sem jártunk mindem hétvégén max havi 1-szer.
Egyébként én nem alig érzek változást. Ugyanúgy költök kajára, ugyanúgy járunk évi 2-szer külföldre nyaralni mint eddig. És nem milliókat keresünk. Csak nem verjük el felesleges dolgokra a pénz.
Mi még nem vagyunk ennyire megszorulva, de éreztük, hogy fogy a levegő...
Állok a boltban a 8000 Ft/kg sajt előtt, meg a 10000Ft/kg szalámi előtt, elmormolok csendben egy krvaanyátokat, majd odébbmegyek.
Szóval nagyon megnézzük mit veszünk meg.
Úgyis dagadtak vagyunk kevesebbet eszünk :) (kivéve a gyerek)
Nincs gyorskaja, tartós fogyasztási cikket szigorúan a legolcsóbb helyről.
Ruhát már rég csak kínaiban veszünk, amúgy meglepően jó minőség is van, nincs 30-50 ezrem egy márkás pulcsira csillivilli beparfümözött plázából.
Kocsihasználatot is visszafogtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!