A mai fiatalok miért panaszkodnak állandóan a pénz
miatt?
Figyelt kérdés
Én már a 40-es éveimben járok, nincs gyerekem. Amikor kezdtem 80! Ezer forint volt a fizetésem diplomásként és mégis itt vagyok, meglett mindenem. A mostani generáció 300-400-at kap kézhez alsó hangon fiatal dolgozóként és megy a rinya, hogy semmire nem elég. Tudom, hogy drágultak a dolgok, na de ez mégis csak majdnem a 4x annak amit én kerestem anno. Bekerültem egy felnőttképzési programba onnan tapasztaltam ezt, nem tudom felfogni nekem 300 ezer elég pénz mindenre és még kocsim is van.
Neked azért elég 300ezer, mert már kb mindened megvan, a fiataloknak meg kb semmi, amit te már elértél. Van 15-20 év előnyöd.
2023. márc. 29. 13:25
2/25 anonim válasza:
Mert nem elég a megélhetéshez. Ketten keresünk 650 ezret: 150 elmegy albérlet + rezsire, 120 bevásárlás, 100 egyéb. A maradékot félrerakjuk, és az látszik, hogy a büdös életben soha nem lesz önrészünk egy saját lakáshoz.
2023. márc. 29. 13:29
3/25 anonim válasza:
Nem csak a fiatalok, kb. mindenki panaszkodik.
2023. márc. 29. 13:33
4/25 anonim válasza:
Annak, hogy négyszerese a fizetésük a tiédnek 20 évvel ezelőttről SEMMI információtartalma nincsen.
2023. márc. 29. 13:33
5/25 anonim válasza:
Lehet, hogy most 23 évesen többet keresek mint a szüleim jelenleg 30+ munkatapasztalattal, de abban is biztos vagyok, hogy nekem soha nem lesz saját házam, saját autóm és a többi, mert nincs akkora értéke ennek a pénznek, mint az régebben volt.
2023. márc. 29. 13:34
6/25 anonim válasza:
Ember, ne legyél már ilyen ostoba!
Vagy kérdésekkel provokálsz? : D
2023. márc. 29. 13:34
7/25 anonim válasza:
Örülök ha megkapom a 250-et minden hónapban baz+..és nem vidéken.
2023. márc. 29. 13:45
8/25 anonim válasza:
Én is panaszkodtam fiatalon , amire kellett volna arra nem volt elég a stex pedig kemény melót nyomtam . Rendszerváltáskor melóztam ,hamar elvittek katonának akkor 50-100 ezret kértek zsebbe az alkalmatlanná tételért de 20 ezer volt a bruttóm . 1,5 év alatt ruhát vettem
tartalekba 30 ezrem lett . Sokakat igy is besoroztak később hiába fizette le a bizottságot ...A fizuhoz képest a megélhetés drága volt a jólét extra . Mobil speci cuccok jogsi utazás mindig drága . Régóta extra drágulas van és a modern léthez folyamatos Starbuck ételfutár plázázás tetkó kamu energiadrink kábszerezés ,éttermek mozi, hobbi diák stb hitel . Villogni is sokan szeretnek a semmire , de nem egyszerű .
2023. márc. 29. 13:45
9/25 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hogy mennyit keresel, hanem, hogy miket tudsz venni belőle....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!