Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi lesz, ha haláleset után 60...

Mi lesz, ha haláleset után 60 napon belül nem íratom át a közműveket?

Figyelt kérdés

A probléma, hogy azt hittem majd a hagyatéki eljárás után tudom rendezni, és most szóltak hogy nem, 60 napon belül át kell. Na most én azt is megértem hogy ez a szabály, meg azt is, hogy nekik csak egy munka. De a gyászolónak nem az az első dolga, hogy szalad a közművek ügyfélszolgálatára, hogy jelentem xy elhunyt. Próbálom intézni, de hétvégén letelik a 60 nap, 2 napba nem biztos, hogy belefér. Elvileg a vízmű ködbérezik, a többit nem tudták megmondani. Az eon és az MVM is? Illetve elég, ha beér 60 napon belül? Mármint ha e-mailben küldöm be?

A 60 napot a szolgáltatók is megerősítették.

2023. márc. 15. 22:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg kérdező.Fizessétek a számlákat senki nem fog szólni egy szót sem, hogy ki fizette be, nekik az a lényeg, hogy csörögjön a pénz a kasszába....Ők nem tudják, ki halt m,eg és mikor.Ha meg megvan a hagyatéki, majd átiratjátok.
2023. márc. 16. 09:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Papám 2000 be meghalt, mamám nem iratta át a közműveket. 2021ben mamam is meghalt. Most a lánya lakik a házban, és még mindig a papám nevére érkeznek a számlák😅
2023. márc. 16. 10:18
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Olyan lkast vettünk ahol fel eve meghalt a tulaj az örökös meg nem íratta át. Kutya nem szolt érte. Nem is érdekelte őket. Arról nem beszélve, hogy olyan lassan haladnak hogy nekem 2 hónapvolt míg lezongoráztam a gázt meg a vizet… nehogy már ők sürgessenek. Ez pl a fejér víz volt… ritka nehéz felfogásuak dolgoznak ott. Szóval ne háborogj nyugodj meg vegyél két mélylevegőt fizesd a számlákat hagyatéki után meg írasd át. Ha nagyon aggódsz akkor emailbe írhatsz nekik mert akkor nyoma van, hogy te időbe felvetted velük a kapcsolatot.
2023. márc. 16. 10:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak a melegvíz számla jött anyukám nevére. 2 évvel a halála után mentem a szolgáltatóhoz, kérték a halotti bizonyítványt és a földhivatali papírt (csak azt az ingyenesen kinyomtathatósat), hogy én vagyok a tulajdonos, de egyetlen szó nélkül írták át rögtön a nevemre a számlát és nem kérdezték meg hol jártam két évig.
2023. márc. 16. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:
89%
Már írták,ne keverd az adás-vétellel.Ott valóban 15 nap alatt kell átírati jogszabály szerint.Majd ha a Föld Hivatal közli veled tulajdonos vagy,lehet órákat átiratni.Ehhez a tulajdoni lap is kell majd .
2023. márc. 16. 16:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Amíg fizeted és nem veszel igénybe olyan kedvezményt, ami az elhalt személyéhez kötött, addig kb semmi. Habár jogszabályt sértesz, mert érvényes szerződés nélkül használod a közműveket. Az ui a szerződő fél hatályával megszűnt.
2024. márc. 11. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!