A panelnek hogy lehet ilyen olcsó a rezsije?
Először költöztem életemben tavaly panelbe és egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen alacsony a rezsi. A távhő 6-8 ezer, áram 2-4 ezer, hidegvíz 2 ezer, gáz a tűzhelyhez 1000, közös költség 8 ezer, internet 5 ezer. Szóval a rezsim egy hónapban mindenestől 24-28 ezer ft.
A lakás 47 nm, panelprogramos a ház, rendben karban is van tartva. 6-8 ezres fűtésszámláért cserébe olyan meleg van, hogy én egész télen alsógatyában vagy rövidnadrágban voltam itthon.
Amúgy nem minden panel egyforma.
Nekem 12 ezer csak a közös költség, 2,5 ezer a felújítási alap. Távhő meg átlag 10+ ezer úgy, hogy nem halok meg a melegben.
Ez csak paneleprogram előtt és a mérőóra nélküli távfűtés idején volt több. Min csodálkozol?
Hol laktál korábban?
12. Társasházi tégla lakásokban laktam korábban, ahol konvektoros fűtés volt és nem is voltak többnyire szigetelve.
14. Feltűnt, hogy nem nyár van? Most télen 2-4 ezer. A légkondi májustól szeptemberig megy. Nincs semmi más nagyfogyasztóm. Hűtőm és laptopom van szinte, ami komolyabb áramot fogyaszt. Ezen kívül telefont töltök és felkapcsolom a villanyt. Heti párat mosok.
Nyáron pedig képzeld nem egész nap itthon vagyok. Munkából hazaérés előtt 1 órával, késő délután az appon keresztül bekapcsolom otthon a wifis klímát és megy mondjuk este néhány órát. Olyankor 6-8 ezer a villanyszámla.
"Társasházi tégla lakásokban"
Nekem ilyenekben olcsóbb a rezsi, mint panelban lenne.
Nyilván nm-re kell arányítani, még így is több légköbméter a nagyobb belmagasság miatt.
"2-4 ezer forintból kijön az áram úgy, hogy van légkondi?"
Nem. Télen annyi neki légkondi nélkül.
De amúgy 365 napot laksz benne egy évben?
Van, aki max. 180 napot van ott, mert ingázó is és sokat utazik is nyaralni.
Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!