Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A panelnek hogy lehet ilyen...

A panelnek hogy lehet ilyen olcsó a rezsije?

Figyelt kérdés

Először költöztem életemben tavaly panelbe és egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen alacsony a rezsi. A távhő 6-8 ezer, áram 2-4 ezer, hidegvíz 2 ezer, gáz a tűzhelyhez 1000, közös költség 8 ezer, internet 5 ezer. Szóval a rezsim egy hónapban mindenestől 24-28 ezer ft.

A lakás 47 nm, panelprogramos a ház, rendben karban is van tartva. 6-8 ezres fűtésszámláért cserébe olyan meleg van, hogy én egész télen alsógatyában vagy rövidnadrágban voltam itthon.

2023. márc. 15. 10:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Amúgy nem minden panel egyforma.

Nekem 12 ezer csak a közös költség, 2,5 ezer a felújítási alap. Távhő meg átlag 10+ ezer úgy, hogy nem halok meg a melegben.

2023. márc. 15. 19:13
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Ez csak paneleprogram előtt és a mérőóra nélküli távfűtés idején volt több. Min csodálkozol?

Hol laktál korábban?

2023. márc. 15. 20:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretnék visszaköltözni panellakásba!
2023. márc. 15. 20:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Van légkondi, nem sülsz meg de 2 ezer forint az áramszámlád... Mesélj még kérlek... :)
2023. márc. 16. 04:46
 15/18 A kérdező kommentje:

12. Társasházi tégla lakásokban laktam korábban, ahol konvektoros fűtés volt és nem is voltak többnyire szigetelve.

14. Feltűnt, hogy nem nyár van? Most télen 2-4 ezer. A légkondi májustól szeptemberig megy. Nincs semmi más nagyfogyasztóm. Hűtőm és laptopom van szinte, ami komolyabb áramot fogyaszt. Ezen kívül telefont töltök és felkapcsolom a villanyt. Heti párat mosok.

Nyáron pedig képzeld nem egész nap itthon vagyok. Munkából hazaérés előtt 1 órával, késő délután az appon keresztül bekapcsolom otthon a wifis klímát és megy mondjuk este néhány órát. Olyankor 6-8 ezer a villanyszámla.

2023. márc. 18. 11:14
 16/18 anonim ***** válasza:
2-4 ezer forintból kijön az áram úgy, hogy van légkondi? Fogyasztás alapján fizetsz rezsit? Csak gyanús, hogy átalányt fizetsz és majd a végén perkálhatsz.
2023. júl. 17. 01:58
 17/18 anonim ***** válasza:

"Társasházi tégla lakásokban"

Nekem ilyenekben olcsóbb a rezsi, mint panelban lenne.

Nyilván nm-re kell arányítani, még így is több légköbméter a nagyobb belmagasság miatt.

"2-4 ezer forintból kijön az áram úgy, hogy van légkondi?"

Nem. Télen annyi neki légkondi nélkül.

2023. júl. 17. 03:30
 18/18 anonim ***** válasza:

De amúgy 365 napot laksz benne egy évben?

Van, aki max. 180 napot van ott, mert ingázó is és sokat utazik is nyaralni.

Nem mindegy.

2023. júl. 17. 03:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!