Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A panelnek hogy lehet ilyen...

A panelnek hogy lehet ilyen olcsó a rezsije?

Figyelt kérdés

Először költöztem életemben tavaly panelbe és egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen alacsony a rezsi. A távhő 6-8 ezer, áram 2-4 ezer, hidegvíz 2 ezer, gáz a tűzhelyhez 1000, közös költség 8 ezer, internet 5 ezer. Szóval a rezsim egy hónapban mindenestől 24-28 ezer ft.

A lakás 47 nm, panelprogramos a ház, rendben karban is van tartva. 6-8 ezres fűtésszámláért cserébe olyan meleg van, hogy én egész télen alsógatyában vagy rövidnadrágban voltam itthon.

2023. márc. 15. 10:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%
Cserebe azt is hallod ha a a felso szomszed kefel vagy hugyozik.
2023. márc. 15. 10:44
 2/18 anonim ***** válasza:
79%

Jól szigetelt lakások, hiszen legnagyobb részük egymást veszi körbe. Az épület alakja szintén kedvező energetikailag, nincsenek kiugró formák, nagy ablakfelületek. A távhő gazdaságos megoldás, mert egy rendszeren tudnak kiszolgálni rengeteg lakást, sokszor úgy, hogy a felhasznált hő hulladékhő (azaz valamilyen más folyamat során egyébként is megtermelődő hő felhasználása). Az áram+gázfogyasztás nyilván az egyéni szokásoktól függ, de mivel fűtened nem kell egyikkel sem, az nem dobja meg. Az internet nyilván ugyanannyi, viszont mivel sok a lakó, valószínűleg több szolgáltató van kiépítve.

A közös költség több lakásra oszlik szét, meg persze nem tudhatjuk mire gyűjtötök vagy nem gyűjtötök. (De mindenesetre most jól irigylem a 8ezreteket, mi 18at fizetünk egy lift nélküli, 2 emeletes, lepukkant lépcsőházú albérletben.)

2023. márc. 15. 10:58
 3/18 A kérdező kommentje:

1. Zárószinten lakom, nem lakik felettem senki. Ez miatt is kifejezetten csendes a lakás. És nem, nem sülök meg nyáron, mert van légkondi. És nem, nem ázok be, mert a panelprogrammal a tetőt is megcsinálták.

2. A közös költségben nálunk úgy tudom a takarítás, szemétdíj, lépcsőházi rezsi, biztosítás díja és felújítási alap van benne.

2023. márc. 15. 11:17
 4/18 anonim ***** válasza:
66%

igen, egy szigetelt házban ez ennyi.

nekünk 74m2-re is kijön 40-ből 2 felnőtt 1 gyerek, pedig magas a közös költség (liftes ház)

2023. márc. 15. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
68%

A távfűtés jóval drágább, mint amibe most a lakosságnak kerül, csak az állam mesterségesen alacsonyan tartja. Szóval az adófizetők pénzéből ilyen olcsó az.

Félreértés ne essék, egyébként hatékony a távfűtés meg minden, gyakran erőművek hulladékhőjével fűtik. De a mostani ár nem piaci alapon annyi, amennyi.

2023. márc. 15. 11:50
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

#5: A gáz meg a villany is az adófizetők pénzéből van. A H tarifa meg geo tarifa meg vezérelt ("ejszakai") áram különösképpen.

A rezsipánik előtt is a távfűtés volt a legolcsóbb, ha minden költséget beleszámolsz.

2023. márc. 15. 11:54
 7/18 anonim ***** válasza:
70%

"távhő 6-8 ezer, áram 2-4 ezer, hidegvíz 2 ezer, gáz a tűzhelyhez 1000, közös költség 8 ezer, internet 5 ezer"

Nem nagy kaland. Ugyanez 4 főre 60m2 tégla lakásban se több azzal az előnnyel, hogy csendesebb és egyedi fűtésű.

Fene se fizetne 6-8 ezret 26 fokos szaunáért, amikor 22 fokban is rövidben vagyunk és ezért 3800-at fizetek. És az enyhe tél miatt így is túlfizetésünk volt.

Áram 4, digi1000 6e. Közös 8. Víz nyilván több, mert nem egy fő. De ennyi.

2023. márc. 15. 12:24
 8/18 anonim ***** válasza:
19%

De jó neked kérdező hogy egy panel putriban laksz, mindenki irigyel!

Főleg hogy most így kidicsekedted magad.

2023. márc. 15. 12:35
 9/18 anonim ***** válasza:
85%
Ezért nem akarok házat, jó nekem a lakás. A pénzt magamra költöm, nem a házra.
2023. márc. 15. 17:18
 10/18 anonim ***** válasza:
85%
Technikailag a leszigetelt panellakások (nyilván típusfüggő is) a legjobbak hőtechnikai szempontból, mert egymást fűtik a lakások.
2023. márc. 15. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!