Idős édesanyámnak Ariston hőtárolós gázbojlere van, aminek az égőfejét gyufával lehet nehézkesen meggyújtani. Mit tudnátok javasolni a bojler egyszerű begyújtására, vagy olcsóbb költségű meleg víz előállítására?
A begyújtáshoz a gázgyújtó a legbiztosabb megoldás, pl. [link] (sok helyen lehet kapni, olcsóbban is, ez csak egy példa egy könnyen elérhető áruházláncból).
Biztos, hogy nem lehet egyszerűen letekerni a bojlert, hogy az őrláng maradjon (az gyakorlatilag nem fogyaszt semmit) de ne melegítsen? Általában szokott lenni ilyen megoldás, az jóval egyszerűbb a pár naponkénti ki-be kapcsolásnál.
Szia!
Az életben egyszer kell meggyújtani.
Mi a probléma akkor tulajdonképpen?
"hogyha kikapcsolná a bojlert, akkor könnyen be tudja gyújtani"
A hőfokot kell minimálisra venni. Nem arra találták ki a bojlert, hogy állandóan ki-be gyújtogassák. El fog romlani a kapcsolgatástól, érdemesebb alacsony hőfokon tartani.
Nekem kb. 1000 Ft a havi gázköltségem a bojlerre (80 liter), nem szoktam kikapcsolni.
napi 1 m3 gázt fogyaszt az őrláng,
az évi 365 m3 , ha azt hiszitek nem fogyaszt annyit!
évi 200 m3 biztos elég "fölöslegesen" !!!!
már csak 1500 m3 marad fürdésre, fűtésre
"napi 1 m3 gázt fogyaszt az őrláng,"
Ott valami nem jó.
5: Nekem a nyári gázfogyasztásom nem éri el a havi 2000 Ft-ot, és ebben benne van az 1000 Ft-os alapdíj is. Van még gáztűzhely is, naponta használom.
Valószínű 60-70 fokon van a bojlered és úgy jön ki ez.
Le lehet venni 40 fok alá is!
De 40-re biztos.
Ne gyujtogassa, a hőfokot kell lejjebb venni.
Egyébként begyújtashoz legjobb a sütőhöz való hosszú gázgyújtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!