Megállt a villanyóra. Mi a teendő? Még a tárcsás verzió, bármit rákapcsolok, nem forog. Éjszakai mérő, de mivel van rajta egy 6kw-os hőtárolós kályha, gondolom annak lenne fogyasztása. Minden plomba ép, sebki nem nyúlt hozzá.
2 út van:
1. Szolgáltatónak jelez, óracsere megy minden a régiben. Ez a becsületes (nyugodtan alvós), mert előbb-utóbb leolvasás után kiderül.
2. Csendben marad, "örül" (egy ideig), később vita, majd új kérdés GYK-ra, hogy milyen szemét a szolgáltató!
Feltétlenül jelezd a szolgáltatónak .
Ők így is kihoznak egy napi átlagfogyasztást,amit ki kell fizetni . De így legalább a bünti elmarad .
Én a helyedben mindenképpen bejelenteném az Elműnek...
...majd tavasszal.
:)
"Az igaz, de mivel a kályha meleg, gondolom van fogyasztás, de a mérő napok óta ugyanugy áll...."
Azokon a helyeken ahol vezérelt óra is van (=éjszakai áram) általában úgy alakítják ki, hogy egy hangfrekvenciás vevőkészülék van, ami veszi a kapcsolási jelzéeket, és ha kapja, akkor az éjszakai mérőn keresztül kapod az áramot. Ha visszakapcsolnak, akkor visszakapcsol a "nappali" áramra.
Tehát a készüléked tovább fog működni, csak a drágább, vagyis az alap árú áramról.
Tehát az alapból nem gond, h nem mozog a vezérelt óra, és meleg a kályha. Elképzelhető, h nem kapcsolt olyan időszakban, amikor a vezérelt áram működött, így az éjszakain fogyasztás sincsen.
Azért hosszabb távon, ha 1-2 hét alatt sem változik, szerintem jelentsd be. Mert az óra a te felelősséged, és ahogy a fentiek is írták: fél év múlva írhatod ki a kérdést, mennyire szemét a szolgáltató, ha megbüntet.
bejelentettem, nemsokára jönnek megnézni. amúgy mikor be volt kapcsolva az éjszakai áram, és rádugtam egy nagyobb fogyasztót, akkor se ment az óra, a fogyasztó viszont igen...
a mérő egyébként jelezné a fázishiányt is (3 fázisú mérő), de most hiába kapcsolom le az óra alatt bármelyik kismegszakítót, nem jelez semmit...
voltak kint, szó nélkül kicserélték. persze ellenőrizték hogy neme megvolt bontva, stb...
jegyzőkönyv a cseréről, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!