Kinek, hova kell diktálni vízóra állást ha nincs vezetékes vízünk, vízóránk csak fúrt kút?
Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 16:08
21/26 anonim válasza:
Elméletileg az állam felé kellene bányajáradékot fizetni rétegvizes kút esetén, de azt, hogy hova kell diktálni, azt pontosan nem tudom.
Az önkormányzatot kérdezd meg, ők biztosan jobban tudják ezt.
22/26 anonim válasza:
Én úgy tudom, egy bizonyos fogyasztás felett kell vízkészlet-járulékot fizetni fúrt kutakra, de akkor is lehet évi bevallási kötelezettség, ha nem kell fizetned. Vízügyi hatóságnál vagy önkormányzatnál érdeklődj, szerintem több segítséget kapsz, mint itt :)
24/26 anonim válasza:
diktálj be 15-20 litert havonta
25/26 anonim válasza:
A 72/1996. Korm. R. szerint, ha a kút házi vízigényt szolgál ki (max.1,5 m3/nap vagy 500 m3/év) nem mélyebb az első vízadó rétegnél (legtöbb településen 30m-ben meghatározva) és nem szolgál ki kereseti célú tevékenységet, Jegyző leengedélyezheti a "közmű pótló" kutat, akár CE tanúsítvánnyal rendelkező vízkezelővel együtt is. Az engedélyben előírják a "hitelesített vízmérő felszerelését", de sehova nem kell diktálni. Vízóra naplót kell készíteni pl. kockás füzetből, vezetni és hatósági ellenőrzés során bemutatni.
Üveges Zsolt vízimérnöki tervező
26/26 birigli válasza:
M. Lőrincnek, ő minden Fillérnek örül. Amúgy a legelső válasz szakszerű és kiváló volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!