Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kinek, hova kell diktálni...

Kinek, hova kell diktálni vízóra állást ha nincs vezetékes vízünk, vízóránk csak fúrt kút?

Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 16:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
30%

Elméletileg az állam felé kellene bányajáradékot fizetni rétegvizes kút esetén, de azt, hogy hova kell diktálni, azt pontosan nem tudom.

Az önkormányzatot kérdezd meg, ők biztosan jobban tudják ezt.

2023. febr. 3. 09:24
 22/26 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom, egy bizonyos fogyasztás felett kell vízkészlet-járulékot fizetni fúrt kutakra, de akkor is lehet évi bevallási kötelezettség, ha nem kell fizetned. Vízügyi hatóságnál vagy önkormányzatnál érdeklődj, szerintem több segítséget kapsz, mint itt :)
2023. febr. 3. 18:54
 23/26 anonim ***** válasza:
23%
a nagyfaluban nincs fúrás
2023. febr. 3. 19:17
 24/26 anonim ***** válasza:
diktálj be 15-20 litert havonta
2023. febr. 5. 01:56
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

A 72/1996. Korm. R. szerint, ha a kút házi vízigényt szolgál ki (max.1,5 m3/nap vagy 500 m3/év) nem mélyebb az első vízadó rétegnél (legtöbb településen 30m-ben meghatározva) és nem szolgál ki kereseti célú tevékenységet, Jegyző leengedélyezheti a "közmű pótló" kutat, akár CE tanúsítvánnyal rendelkező vízkezelővel együtt is. Az engedélyben előírják a "hitelesített vízmérő felszerelését", de sehova nem kell diktálni. Vízóra naplót kell készíteni pl. kockás füzetből, vezetni és hatósági ellenőrzés során bemutatni.

Üveges Zsolt vízimérnöki tervező

2023. febr. 6. 09:19
 26/26 birigli válasza:
M. Lőrincnek, ő minden Fillérnek örül. Amúgy a legelső válasz szakszerű és kiváló volt.
2023. febr. 26. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!