Mennyi az igazság abban, hogy egy modern klímával annyiba kerül fűteni, mint fatüzelésű kályhával?
Nálunk a 3,6 m széles szoba egyik falán van a klíma, a szemben levő falnál van egy íróasztal aminél ülök én, és semmi huzatot nem érzek, pedig érzékeny vagyok rá. El is tudok aludni a klíma mellett, pedig gyűlölöm a zajokat. Igaz, hogy a legkisebb fokozaton jár a ventilátor, de hát ha elég hőn tartani a 20 m2-es szobát.
Természetesen lehetséges lenne orkán fokozatra kapcsolni a motort, és lebegő hajjal azon sopánkodni, hogy huzat van. :D Ha netán elmentem egy hétre síelni, és lehűlt a szoba, hát akkor egy fél napig a konyhában ülök.
Azt nem tudom, itt ezek a hozzászólások aljas szándékból, mások félrevezetésére, vagy egyszerű tudatlanságból (és itt jön be a paraszt, aki vakít) születnek. Ez a huzatos házban nem lehet, ez valódi ostobaságrubint.
Kettőt kell megfontolni a szokásos megfontolandókon kívül:
1. mínusz 20-ban jóval drágábban működik
2. van-e olyan hely, ahová a kültéri egységet téve az nem zavarja a szomszédot
Nekem van klíma is, meg kályha is. Nem tüzelek, nekem most megfizethetetlen a fa. Klíma tolja neki rendesen, de jobban megéri.
Ha nagyon hideg lenne, kéne mellé fa, de jelenleg enyhe a tél.
Egyébként a kályháról is lehet rosszat mondani, annak ellenére hogy én angyon szeretem: poros, koszos, fehér parkettát félnaponta kell porszívózni, hordani, pakolni, tárolni a fát, begyújtásnál mindig befüstöl a lakás, át kell szellőztetni, és sorolhatnám.
Klímát meg bepittyented azt kész. És ahogy az utolsó előtti mondja: lehet orkánt csinálni, de a hőt nagyon csendben tartja. Éjjelre én ki is lövöm teljesen, nem zúg. A kültéri az erkélyen van, de olyan forgalmas az út mellettünk hogy nem oszt nem szoroz a hangja.
Mindenki vidáman el van vele, mert eddig nem volt tél.
Ebben az enyhe időben a gázfűtés viszont még ennél is gazdaságosabb és jóval komfortosabb.
Ha meg jönnének a mínuszok, akkor a klíma is majd pörgeti az órát rendesen.
Sajnos akik a klímafűtésre esküsznek, még maguknak sem meri bevallani, hogy a plafont melegítő ventilátor mellett -gyakorlatilag- lefagy a lábuk.
Mivel az USA-ban a valóságban is használják fűtésre is a klímákat, ezért eleve a földre teszik, hogy lentről jöjjön a meleg.
Nálunk meg a plafon közelébe, hogy legyen padlófűtése a felettük lakónak.
"Sajnos akik a klímafűtésre esküsznek, még maguknak sem meri bevallani, hogy a plafont melegítő ventilátor mellett -gyakorlatilag- lefagy a lábuk."
Nem esküszöm a klímafűtésre, a józan észre esküszöm, nálunk nem a fejet forralja a klíma, pedig fent van. Te még nem láttál klímát működni, ugye? Lassan "bólogat" a rés, akol kigyön a meleg levegő... Semmivel sem rosszabb, mint a kályha, radiátor, satöbbi, melyek mellett felfelé száll a langyított légeny.
16.
Több klímám is van, csak én nem hazudom azt, hogy nem fújja a levegőt és alulról melegíti a lábamat is.
Igaz, hogy nálam van normális fűtés, és a klímát is csak arra használom amire eredetileg gyártották, azaz hűtésre.
Amúgy majd ha jönnek a mínuszok és lesz vagy -10 C vagy -20 C akkor majd becsengetsz a szomszédba, hogy engedjen be mert megfagysz otthon a klímádnál?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!