Mennyi az igazság abban, hogy egy modern klímával annyiba kerül fűteni, mint fatüzelésű kályhával?
A hőt valamiből elő kell állítani.Egyenlőre a villamos áram nagyon drága .Hogy most milyen készülékkel állítjuk elő áramból a meleget,a mérő óra nem tesz különbséget.Az 1 kw ból nyert hőmennyiségnek is meg van a mennyisége .
Én nem esek hasra az ilyen modern termékektől .
"de igazi meleget sosem fogsz érezni"
Én még sosem hallottam olyanról, akinek a hőérzékelő képessége nem működik. :D De lehet, hogy nálatok fűtésre nem alkalmas klímát adott el egy környékbeli szélhámos.
Akit nem zavar az állandó folyamatos huzat, és nem megy rá az egészsége erre a spórolósdira, annak való a klímafűtés.
Mindenki másnak a normális padló vagy radiátor fűtés (és hasonlók).
Ez a klíma csak parasztvakítás. Jól mutat a COP-szám, a sok támogatás (pl. H-tarifa, pályázatok, CSOK-támogatás, stb.) de a valóság nem ugyanaz mint amit leírnak papíron, elméletben. Van egy óriási beruházás, ami egyrészt a rendszer kiépítését fedi, másrészt az épületszigetelést. Pl. ha megvizsgálsz egy huzatos, szigeteletlen házat, az jön ki hogy annak fűtésére tökéletesen alkalmatlan a klíma...
Másrészt tegyük fel, beruházol sok milliót ilyen rendszerre, és úgy veszed hogy csak klímával fogsz fűteni. Mit csinálsz ha a sok mesterséges kedvezményt hirtelen megszüntetik?!
Emiatt még ma sem érdemes kizárólag klímára alapozni egy ház teljes fűtését, még akkor sem ha evvel az ökörséggel próbálja a média és a reklámtársaságok hülyére venni az embereket.
Többféle megoldást kell megvalósítani, több lábon állni. A másik paradoxon meg amikor egy 150-200nm-es házat rákötnek egy kazánra, mindenfajta szakaszolási lehetőség nélkül... Vagy megfagysz, vagy éhendöglesz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!