Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Aki árammal fűt az pontosan...

Aki árammal fűt az pontosan milyen megoldást választott?

Figyelt kérdés

A hőszivattyúknál az a baj hogy központi fűtésre kötik rá, így nehéz a szobák hőmérsékletét helységenként változtatni. Nyilván le lehet tekerni a fűtést egy adott szobában.

A split klímákkal azt mondják hogy nem jó fűteni, nincs ami megtartja a hőt, szoval amint kikapcsolod akkor már kezd is lehülni, a radiátorral szemben ami azért egy ideig tartja a meleget. Viszont split klímát lehet rakni minden szobába külön és akkor szobánként lehet állítani a hőmérsékletet.

Elektromos padlófűtésről azt hallottam hogy nem gazdaságos de olcsóbb kiépíteni mint a vizes rendszert és akár helységenként lehet állítani a hőmérsékletet.

ma 03:37
A kérdező szavazást indított:
levegő-levegő hőszivattyú
levegő-víz hőszivattyú
split klíma
elektromos padlófűtés
infrapanel
egyéb
12 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Split klíma, magas scop értékkel...

De a ház legyen jól szigetelve.

ma 04:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Split klíma H-tarifával.
ma 05:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok, igen a H tarifát kifelejtettem a sorból.
ma 05:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Talajszondás hőszivattyúval (H tarifa) csinálom a használati melegvizet, és télen a fűtést. Nyáron a házam klimatizálása a talajszonda segítségével történik, és csak 2 db 50W-os keringető szivattyúnak kell dolgoznia, meg 2 db 40W-os fan-coil csőventilátor megy.

A helyiségek hőigényének szabályozására nekem teljesen megfelel az állítható radiátor szelep. [link]

ma 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!