Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy jött ki nekem ilyen...

Hogy jött ki nekem ilyen áramszámla, amikor azt mondták, nem növekszik?

Figyelt kérdés

Évente egyszer olvassák le, decemberben a villanyórát.

Idén minden hónapban 120 kwó-t fizettem, a leolvasásnál még kevesebb is jött ki (110).

Na mondom, a rezsiáras határt se léptem túl, még keveseb is, jól jártam

Erre most kijött az éves elszámoló, hogy fizessek be még 18 ezret!!

Nem igazán értek a számlához, de 08-12 hóig ilyen brutális plusz összegek vannak rajta. (Nem maga az áram, hanem egyéb díjak)

Akkor mit hazudták, h az átlagfogyasztás alatt hem fog emelkedni semmit? Ez katasztrófa.

2022. dec. 22. 09:55
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
80%
#28, bocsánat, tényleg ott van alul a rendszerhasználati díj is mínuszban. Menj be hozzájuk, ezt elszúrták.
2022. dec. 22. 13:39
 32/41 A kérdező kommentje:
30. Nem érvágás, amúgy is csoportos beszedéssel fizetem, észre se venném, ha nem nézném meg a küldött számlát, de azért na, nehogy már az legyen az indok, hogy átbaszhatnak nyugodtan, úgyis meg se kottyan!
2022. dec. 22. 13:43
 33/41 anonim ***** válasza:
65%

Kérdés, hogy augusztusban, amikor lehetett extrát diktálni, Te mit diktáltál be? Mert a számlád alapján olyan, mintha úgy vették volna, hogy az augusztusi diktálásnál ugyanannyin állt az óra, mint a tavaly decemberi állás

Így jöhetett ki, hogy a teljes fogyasztott mennyiséget aug-dec közé számlázták

Ez inkább user error lesz, mint a szolgáltató sara

Gondolom trükközni akartál, nem jött be, hát ez I.J kategória

2022. dec. 22. 15:09
 34/41 A kérdező kommentje:

33. Végigolvastad?

Nem kell semmit diktálni év közben!

Egyszer olvasnak le minden decemberben, és az alapján számolják el.

Minden hónapban fizettem 123 kwh-t. Most leolvasták, kijött, h az ÉVES fogyasztásom 1386 kwh, azaz havi 115 kwt volt, tehát még többet is fizettem be év közben, mint amit elhasználtam. Ennek ellenére be kell fizetnem 17 ezret.

Azért ennyire nem bonyolult.

2022. dec. 22. 15:17
 35/41 A kérdező kommentje:
Ráadásul az elszámoló számlán ott van az összes év közben befizetett számla januártól-novemberig, nem tudom mit kellett volna ezen trükközni!
2022. dec. 22. 15:20
 36/41 A kérdező kommentje:
Trükközni se tudnék ha akarnék se, mert ők olvassák le és az alapján számolják ki a következő évi átalányt is (évi fogyasztás/12) így minden hónapban ugyanannyit fizetek.
2022. dec. 22. 15:26
 37/41 anonim ***** válasza:
92%

36. Ezt szerintem tudja a többség, viszont az árváltozások miatt aug. elején az átalányosoknak is volt lehetőség soron kívüli diktálásra és sokan éltek is vele.

Erre gondolt a 33. válaszoló, hogy nem diktáltál-e akkor be valamilyen óraállást.

2022. dec. 22. 15:46
 38/41 A kérdező kommentje:

36. De minek diktáltam volna többet, amikor még így sem értem el azt, amit kifizettem?

Vagy mit kellett volna, júniusig bemondani az egész évit?

Mindegy, már felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Itt az lesz a baj, amit valaki írt, hogy 4 hónapra számolták el az egész évi fogyasztást, mintha januártól júliusig nulla lett volna, és utána az összes, amikor "bejött" az új rendszer.

2022. dec. 22. 15:57
 39/41 A kérdező kommentje:
Átalányosok közül azoknak érte meg diktálni, akik tudták h éves szinten átlépik a 2200 kwht, de nekem a fele se.
2022. dec. 22. 16:00
 40/41 anonim ***** válasza:
58%

Elszabták neked ezt...

én is átalányos vagyok, diktáltam is augusztusban mert kb 4500-5000 kwh az éves fogyasztásom.

2022. dec. 22. 16:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!