Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért riogatnak mindenhol...

Miért riogatnak mindenhol (főleg, hogy németországban ötszörös-hatszoros ár lesz) brutális áramszámlákkal?

Figyelt kérdés

Németországban élek és most kaptam levelet, hogy októbertől 10 centtel lesz drágább a kwh áram.

Ez 2000 kwh fogyasztásnál (nekem annyi van) 200 euró többlet és nem is a legolcsóbb áramszolgáltatónál vagyok

Ennek ellenére jobboldali-baloldali oldalak mind arról írnak, hogy családonként 1000-2000 euró többlettel kell számolni... most akkor mi van?

2022. aug. 20. 03:33
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Mért nem olvasol utána?
2022. aug. 20. 03:50
 2/10 anonim ***** válasza:
43%

Ezt csak a magyar kormánypárti médiában hallod.

Majd akkor lesz probléma..ha Putyin elzárja a gázt (épp ez van, történik északi Áramlatnál) és ha ! majd nem adja vissza.

2022. aug. 20. 04:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Gázárról még nem tudok de áramügyben hetek óta megy a cikkezés, hogy többszörös ár lesz és majd a németek sötétben ücsörögnek télen meg halálra fagynak.

Erre kapok 10 centes emelést a tavalyi árhoz képest :|

2022. aug. 20. 04:52
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

Fennáll a veszélye annak, hogy ezzel mindannyian így leszünk, nem csak Németország, de nem gondolnám, hogy ez helyénvaló, hogy ezzel riogatnak. Ez hangulatkeltés! Mindenesetre tudomásom szerint Németországban és Ausztriában is ki lett adva minden intézmény igazgatójának, hogy dolgozzon ki egy blackout tervet, szóval pánik az van!

Magyarországon a drasztikus áremelkedéssel a baloldali média, az ATV és az RTL riogat, ahogy az elfogyó benzinnel is. Hogy nálatok nem lesz villany, arról meg valóban, nálunk jellemzően a jobboldali média beszél! Ez nekik egy csont, amin lehet rágódni, egy téma, egy olyan téma, amivel nézőt ültetnek le vagy éppen tartanak meg, tartanak ott, a csatornájukon. Semmit nem néznek a televíziós csatornák és az újságok (legyen akár online), mint azt, hogy lehet minél több nézője/olvasója, így hogy tud minél drágább reklámblokkot csinálni és így hogy tud minél több pénzhez jutni! Sz-rja le, hogy pánikot kelt!

2022. aug. 20. 06:41
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Én nem tudom, hogy nálatok lesz e villany/gáz és ha igen akkor mennyiért, csak azt tudom, hogyha én ha olvasok/látok valamit külföldhöz kapcsolódóan, akkor arra rákeresek a neten az adott ország médiumaiban és láss csodát! rendszerint meg is találom a külföldi forrást.

Szerintem ha kint élsz, te is inkább a helyi platformokon nézelődj, ne a hazain, akkor részben képben leszel az ottani állapotokkal, másrészt nem lesz meg benned a rossz érzés, hogy azok a szemét magyarok megint becsaptak téged, ...pedig milyen tejjel-mézzel folyó Bezzegországban élsz!

2022. aug. 20. 07:02
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Beszélj a bácsival Kérdező, hogy ne hazudozzon! :)

[link]

2022. aug. 20. 07:13
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

Mert ott is bevezetik a rezsicsökkentést:

[link]

2022. aug. 20. 07:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Gázárról még nem tudok".

Én igen. 6,5 cent volt aztán lett 8, 9 most 12, októbertől jön rá 2,5 cent umlage, aza 14,5 lesz, most értesített a stadtweke.

De ha szolgáltatót váltanék, már 26 cent alatt senki sem áll szóba velem. És ezt nyilván az aktuális szolgáltató is kiszámlázhatja decemberől, ugyanis nekem akkor jár le a szerződés.

Gondolom villannyal kapcsolatban sem kell több jóra számítani.

2022. aug. 20. 07:40
 9/10 anonim ***** válasza:
24%

Mi van, már a feltöltő oldalon is működik a cenzúra?

Na, akkor még egyszer!

[link]

2022. aug. 20. 07:48
 10/10 anonim ***** válasza:
90%

Mert a TTF alapján bedzik a németek a gázt rövid lejáratú szerződésekkel.

Kb 10x annyi az ára mint tavaj volt

2022. aug. 20. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!