Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » CSOK büntetőkamat: "jegybanki...

CSOK büntetőkamat: "jegybanki alapkamat ötszöröse"?

Figyelt kérdés

Volt már hogy 10% is a jegybanki alapkamat.

Tehát ha 10 év múlva ennyi lenne, és meggondolták magukat a szülök h. elég 2 gyerek, viszont felvették a 10+10 milliót, akkor lehet h. 50%-os kamattal kell visszafizetni a 10 milliós hitelt? Ezt nem uzsorának hívják? Nincs limitálva a maximum %?

2015. dec. 29. 19:24
 1/10 A kérdező kommentje:
"Volt már hogy 10% is a jegybanki alapkamat." -> Volt már 10% is a jegybanki alapkamat. Typo.
2015. dec. 29. 19:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem olvasd el újra a hírt, és nem fogsz ilyen hülyeségeket beírni. Ekkora büntetőkamat vonatkozik ma is vállalkozásokra, ha nem fizetnek rendesen adót. Büntetőkamatot meg a hitelnél annak kell majd, aki nem önhibájából nem fizeti a részletet.
2015. dec. 29. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ez nekünk is szemet szúrt a kollégákkal (bankban dolgozunk), de simán elképzelhető, hogy félreértjük, mert a közlönyt még nem sikerült végigbogarásznunk töviről-hegyire. Én el tudom képzelni, hogy lesznek még egyébként változások, finomítások, mert eléggé kapkodva született ez a csak 2016. A csok 2015-ön sokkal többet gondolkodtak, csiszolták, mégis volt olyan, amit a hatályba lépése után kellett megváltoztatni, mert konkrétan kivitelezhetetlen volt. :-)
2015. dec. 29. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ha meggondolták magukat, hát arról ők tehetnek, ez szerződés szegés. (ígérgetni mindenki tud)

[link]

2015. dec. 29. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem csak meggondolják magukat létezik a világon. Mi pl nyáron aláírtunk még két gyerekre, erre rá két hétre elkezdődött a kálváriám, egy orvos sem tudja, hogy mi a bajom, azt sem, hogy egyáltalán merre induljanak az okok keresésében, de jelenleg nem tudok teherbeesni, de még csak lombikoztatni sem tudnának, műtétek, gyógyszerek hada után ott tartunk, hogy mindenki széttárja a karját, és azt javasolja, hogy várjunk, ne csináljunk semmit, hátha meggyógyítja magát a testem, és azt ajánlják, ha egyszer helyrejövök, minden hormont kerüljek, ne vegyek részt reprodukciós eljárásban, mert tragédia lehet a vége, de arról nem adnának igazolást, hogy nem vehetek részt, mert nem tudják mivel alátámasztani a tiltást. Nah most én nem veszem a lelkemre, mert egyrészt még van 7,5 évünk arra, hogy helyrejöjjek (vagy meghaljak és akkor nem kell visszafizetni), másrészt mi úgy kalkuláltunk, hogy elképzelhető, hogy nem lesz 2. és 3. gyerek, így nem fog pofon csapni minket, ha vissza kell fizetni az 1,3 milliót büntető kamattal. De pl éppen azért, mert nincs arra garancia, hogy sikerül a 2. és 3. gyerek, én nem mertem volna aláírni 10 milliót, sőt 5 milliót sem. Túl nagy kockázatnak érzem ezt, és sokan szerintem nem fogják végiggondolni. Ráadásul nekünk "csak" jegybanki alapkamatot számítanak, nem az ötszörösét... Időzített bomba lesz, ha tényleg így vezetik be. Hány milliót fog rádobni a 10 millióra ez?
2015. dec. 29. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5: és akkor mi volna a helyénvaló. Nyelje le az állam, hogy bukott 10 milliót, vegye tanulópénznek, vagy mi?

Súlyos pénzekről van itt szó, és nem kötelező élni a lehetőséggel.

2015. dec. 29. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy nyelje le. Sőt én az egész tervezetet a jelenlegi formájában nem támogatom, de azért az ötszörös büntető kamat nem sok egy kicsit? Én csak írtam, hogy semmi nem fekete és fehér, és nem csak olyanok lesznek, akik meggondolják magukat. Én minden ügyfélnek a szájába fogom rágni, ha valóban így lesz és konkrét számadatokkal le fogom vezetni, hogy ez mekkora visszafizetést fog eredményezni, ha nem sikerül a vállalt gyerekszám, de szerinted fel fogják fogni? Ekkora összegeket hozzá lehet vágni emberekhez az ő cserkész becsület szavára? Az államnak nem lesz abban felelőssége, hogy ilyen veszélyes játékszert adott az állampolgárok kezébe? Ez ugyanolyan sorsa fog jutni a mellé járó 10 milliós hitellel mint a devizahitel, ahova jutott. Ha abban sárosak voltak a bankok (azok voltak), akkor ebben sáros lesz az állam. És akkor ki fogja megint fizetni a sok bajba jutott adós megmentését? Persze, hogy mi adófizetők. Mint mondtam mi kalkuláltunk is azzal, hogy esetleg vissza kell fizetnünk, és mivel nem olyan nagy az összeg, így vállaltuk a rizikót, de szerinted mérelgelni fognak az emberek? Elmondom, hogy a fenét, csak a 10 (+10) milliót fogják látni, és bármi megígérnek, csak kapják meg. Nem fogok könnyet hullatni senkiért, amikor majd 10 év múlva sír a tv-ben, hogy becsapták, megkárosították, nem tudja visszafizetni stb, de lássuk be, hogy az állam nem adhatna puskaporos hordót az állampolgárok segge alá.
2015. dec. 29. 21:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Szóval ha 10% a jegybanki alapkamat és meggondolták magukat a szülők (tehát amúgy tudnának, csak nem akarnak 3. kisgyereket), akkor a felvett 10kk-s CSOK hitelnek 50%-os lesz a kamata évente, 25 évre vetítve, ami... sok tíz millió forinttá válik ez által, nincs limit. wow. vagy tévedek? plz halp értelmezni :)
2015. dec. 29. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

Az alapkamat nem 10% és várhatóan a következő években sem lesz annyi.

Aki meg akarja gondolni magát az gondolkodjon előre és ne kérjen hanem csak 1 vagy 2 gyerekre.

Aki egészségügyi okokból nem tud az pedig mentesül. Szóval mi a gond? Hogy próbálják a trükközést kicsit lejjebb szorítani? Ígérsz 3-at de te pontosan tudod, hogy csak kettőt akarsz?

2015. dec. 29. 23:56
 10/10 anonim válasza:

Aki trükközni akar, az majd szerez egy kisebb összeg fejében papírt, hogy alkalmatlan a reprodukciós eljárásra, így mentesül a büntető kamat alól...

Egyébként az, hogy most ennyire alacsony az alapkamat, azt senki nem tudja garantálni 10 évre, de még ötre vagy kettőre sem. És nem kell, hogy 10%-ig felmenjen. Ha 5%-ra felkúszik, az is brutálisan meg fogja duzzasztani a visszafizetendő összeget. Ez az egész támogatás egy összedobott, átgondolatlan ötlethalmaz. Nem szabadna ilyen összegeket adni. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy ez egy puskaporos hordó. Ez nem más mint orosz rulett. Én mondjuk nem csodálkoznék rajta, ha kiderülne, hogy nem ötszörös akart az lenni, csak mondjuk kétszeres, csak a nagy kapkodásban bent maradt. Komolyan gondolja bárki, hogy egy hét alatt, amiből 3 nap Karácsony egy kellően átgondolt, számadatokkal alátámasztott, minden oldalról megvizsgált otthonteremtési programot le lehet tenni az asztalra? Szerintem kezdjék el átírni mától a btk-t, szilveszter estéjén majd kapnak pár jó ötletet, aztán jövő héten lépjen is életbe.

2015. dec. 30. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!