Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Lehet már tudni, hogy januártó...

Lehet már tudni, hogy januártól hova alakulnak a rezsi árak?

Figyelt kérdés
Elvileg decemberig vannak ezek az árak, kazáncsere előtt állok, de nem tudom hogy gázkazán csere lesz, vagy vegyestüzelésű beépítés. (Megvan mind a kettő, de hely csak egynek van.)
2022. dec. 20. 18:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Decemberig vannak , ezt honnan veszed?
2022. dec. 20. 18:41
 2/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Gázkazánt bárhova tehetsz falra . Egyébként meg ami januárban jó lehet egy év múlva nem. Teljesen bizonytalan minden.
2022. dec. 20. 18:42
 3/19 anonim ***** válasza:
11%
Úgy tudom a gázkazán csere az már kb.mindennel együtt kb. 2-3 millió forint, Lehet jobban jársz egy elektromos cirkóval.
2022. dec. 20. 18:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Az egész fűtési szezonra vonatkoznak ezek az árak. Változtatni akkor fognak ha majd nyáron nagyon elszállnak az árak, amire van esély. Bár ha "szerencsénk" van, letérdel a gazdaság, aztán majd az ipar megoldja azt a 30%-ot amit eddig az oroszoktól vettünk.
2022. dec. 20. 18:56
 5/19 A kérdező kommentje:
2022. dec. 20. 19:07
 6/19 anonim ***** válasza:
96%

Lemondtam a gázkazánról, tényleg 2 millió + a bizonytalanság a gázzal.

Inverteres klímákat vettem. Most is az megy, elégedett vagyok velük.

Elektromos kazánnak nagyon rossz a hatékonysága: 1:1-ben alakítja hővé az elektromosságot, a klíma 1 kWh-ból 3-4 kWh meleget "csinál". Magyarán 1/4 áron fűtesz vele.

2022. dec. 20. 20:14
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Holnap derül ki. A rendelet szerint december 14. után öt napon belül kell a januártól érvényes árakat kikalkulálni és közzétenni.
2022. dec. 20. 20:19
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Holnap derül ki, de nem hiszem, hogy bármi változik, hiszen itt ami ideiglenes az örökké tart. Szóval az árak csak felfelé mennek, főleg mert a szolgáltatók is a nemzet családját szolgálják, így aztán érdek se nagyon van. Amúgy meg kétharmad.
2022. dec. 21. 00:24
 9/19 anonim ***** válasza:
17%

Manapság szerintem hosszútávon legolcsóbb megoldás a sparhelt, és szinte ugyanilyen jó megoldásnak tartom a kandallót. Olcsó befektetés, és egy életen át tartanak, minimális gondoskodás mellett. Kéményseprő évente egyszer ingyen van Mo-on, valamint nincs karbantartási költség.

Valamint ingen lehet mindkettő tetején főzni egyszerre három nagy lábossal! Továbbá a kandallónak a hamuzóában lehet sütögetni, de a sparhelt van kitalálva igazán sütésre, nagy sütőtérrel, sőt, pár ezerért vásárolhatsz bele samottéglát is, miután végeztél a sütéssel, belerakod, és tartja a hőt még sokáig, mikor már csak parázslik. Majdnem ugyanez a menet a kandallóval is, abban eleve van samottégla.

Apró hátránya, hogy előre kell vűsűrolni nagy tételben brikettet (én még nem próbáltam), vagy előre két évvel tüzifát (átlag 2 év száradás). Meg egy kis kosz. Gyújtósnak sok minden jó, főleg ha van kert. pl letört faágak, tobozok stb., plusz nem fényes bolti prospektus, papír gyanánt. (Bolti begyújtóssal viszont drágább.)

Aki nem akar fűrészelni, fejszézni, annak alig drágább a darabolt tűzifa.

7-10 KW -os s parhelt illetve kandalló néhány tízezer FT.

Persze meg kell tanulni, hogyan lehet optimálisan begyújtani, de akkor tíz évente behozza az árát, ugyanis sok más fűtőeszköz (amelyek viszont már nem egyediek, nem szobánként valóak) sok száezer Ft-os költségűek, ha nem milliósak, mert azokat karbantartani, javítani kell, de a kályház, és sparheltet nem kell, rendeltetésszerű használat mellett! Szóval sparhelt ill kandalló hiába eszik valamivel többet, mitn az elektromos fűtés, illetve átlag másfélszer annyit (hasonló körülmnyek között), mint a fáskazán, átlag tíz évente a fáskazánra sok százezer FT-ot, ha nem milliót rá kell költeni javításra illetve karbantartásta, meg az elektromos fűtőeszközökre.

2022. dec. 21. 03:54
 10/19 anonim ***** válasza:
70%
#9, hogyan fűtesz, ha reggel elmegy itthonról a család 7-kor, és csak 5-re ér haza mindenki?
2022. dec. 21. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!