Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az mitől lehet, hogy "túl...

Az mitől lehet, hogy "túl kevés" gáz díjat kell fizessek?

Figyelt kérdés

Minden hónapban 1-2 ezer ft összesen, pedig gázzal fűtünk és a melegvíz is arról van.

Albérletben élek, ezért a számlákat nem én fizetem be, de a tulajdonos minden hónapban hozza és a saját szememmel is látom, hogy ezek a tényleges összegek.

Legutóbb megfigyeltem, hogy rendesen ki van számolva rajta a m3, meg az MJ, ezek teljesen reális számok rajta. Aztán jön az Ft/MJ felszorzás, amivel kijön egy teljesen ésszerű érték.

Majd bekerül egy "támogatás és túlfizetés" vagy valami ilyesmi sor, amivel akkora levonás van a számlából, hogy a végösszeg mindig 1-2 ezer Ft marad.

Ennek mi lehet az oka? Ez azóta van, mióta megváltozott az elszámolási módszer (jelleg görbe stb).

Jól hangzik, hogy 60-70m3-es korábbi havi fogyasztásra megint 1800Ft-t fizettem csak, de én attól tartok, hogy valami el van rontva és majd egyszerre kell mindent kifizetni. Vagy ilyen nem fordulhat elő?

Más is tapasztal ilyet?

60-70m3 semmiképp sem lehetne 2 ezer ft alatt, nem? Kissé aggasztó, hogy egyszer csak jön majd egy több tízezres számla..

2022. dec. 20. 11:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az előző lakónak volt túlfizetése.

Mindenképpen beszéld meg a tulajdonossal!

2022. dec. 20. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kb 100 Ft/m3 + 1000 Ft/hó díjjal számolj, 60-70 m3 kb 7000-8000 Ft normális esetben
2022. dec. 20. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt te is jól érzed, hogy nem létezik 1-2 ezer Ft-os fűtésszámla a valóságban.

Érdemes minél előbb utána nézni!!!

2022. dec. 20. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

nem több 10 ezres számla fog jönni hanem inkább 100-200ezres.

Nekem a rezsicsökicsöki előtt is 5-6ezer ft volt a havi gázszámlám 45m3-es tégla lakásban. úgy hogy gyakorlatilag 19-20 foknál soha nem volt melegebb hiszen alig fűtöttünk, mert alig voltunk otthon (így melegvizet is alig használtunk)

2022. dec. 21. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!