Mekkora bevételből élhet meg kényelmesen egy frissen összeköltözött pár szerintetek ma?
A "kényelmes" alatt azt értem, hogy nem kell a legolcsóbbat venni semmiből, havonta 1-2-szer ehetnek drágább, exkluzívabb éttermekben is, 1-2 havonta belefér egy 3-4 napos utazás Európán belül. Szóval hogy azért az átlagos szinten maradnak, nem kaviárt esznek pezsgővel 24/7, de reggelire belefér az avokádós toast tükörtojással, értitek.
Hitel, törlesztőrészlet nincsen.
Nem hinném hogy luxus.
Ha a gyereked elküldöd suliba a mai világban jól tudod lakatni reggelire 800 forintból? Ha otthon csinálod meg neki akkor minimum ennyiből jön ki pedig a kenyeret, zsemlét én sütöm itthon.
Vaj, felvágott, sajt, zöldség.
Azért csak adsz neki gyümölcsöt esetleg mellé joghurtot.
Visz magával teát.
De ha pékségbe megy egy szendvics alaphangon 7-800 Ft mellé egy kakaó 5-600.
Akkor hol luxus az a reggeli amit a kérdező ír?
36. Teljesen igazad van, nem luxus, csak sajnos nem is átlagos.
Mi 4-en vagyunk. A 120 forintos tojással számolva alsó hangon is 4x840=3.360, és a két fiamnak nem is elég 1 szelet kenyér, és 4 tojást esznek meg minimum. De számoljunk minimumot: 31x3.360=104.160.- és csak reggeliztünk.
Mi is nagyon sokat költünk kajára, és nem átlag a mi költésünk sem.
Mondjuk én nem értem, azért, mert valaki jómódban nőtt fel és él, hogy lehet annyira vak a világra, hogy ezt tartja átlagosnak?
Nem olvas gazdasági híreket, cikkeket, kommmeteket, nem találkozik szegényebbekkel sehol vagy mi a tököm?
Oké, hogy valaki annyira tehetős, hogy belefér neki 1-2 havonta kiruccanni valahova, nincs ezzel baj, de azért még nem kell vitának lenni. Legyen már rá igénye felnőtt emberként, hogy tisztában van a világgal.
38.
Erre írtam, hogy vagy nagyon fiatal és a jómódú szülei szárnya alatt él és így is van, vagy jól keres.
Egyébként az ilyen anyagi jólétben nevelkedő emberekre jellemző az elefántcsonttorony nézőpont.
Azaz tényleg fogalmuk sincs a való életről. És lesznek belőlük politikusok, akik szerint a nyugdíjminimumból meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!