Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mekkora bevételből élhet meg...

Mekkora bevételből élhet meg kényelmesen egy frissen összeköltözött pár szerintetek ma?

Figyelt kérdés

A "kényelmes" alatt azt értem, hogy nem kell a legolcsóbbat venni semmiből, havonta 1-2-szer ehetnek drágább, exkluzívabb éttermekben is, 1-2 havonta belefér egy 3-4 napos utazás Európán belül. Szóval hogy azért az átlagos szinten maradnak, nem kaviárt esznek pezsgővel 24/7, de reggelire belefér az avokádós toast tükörtojással, értitek.

Hitel, törlesztőrészlet nincsen.

2022. dec. 12. 17:29
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
75%
1-2 havonta belefér egy 3-4 napos utazás európán belül? Hát, ez már nem az "átlagos" szint. Még akkor sem, ha simán belföldi utazást írnál. Egy átlag család a mai árak mellett örül, ha évente meg tud oldani egy külföldi utazást, meg talán még 1-2 wellness hétvégét belföldön.
2022. dec. 12. 18:37
 22/49 anonim ***** válasza:
74%

Kihagytál néhány igen fontos momentumot a kérdésedből. Az összeköltözés saját lakásba történne, vagy albérletbe? Ha albérletbe, akkor mi a terv a saját otthora? Ha saját lakásba kötöztök, ott akartok-e, tudtok-e lakni életetek végéig, vagy idővel költöznétek nagyobba? Ha nagyobba költöznétek, mi a terv, azt hogyan fogjátok finanszírozni?

A bevételetekből mennyit szoktatok félretenni váratlan kiadásokra, jövőbeni tervekre, baba projektre, nyugdíjra?

2022. dec. 12. 18:37
 23/49 anonim ***** válasza:
83%
Amit te átlagnak írsz, azt én "pesti úrinépi álomvilágnak" mondanám. Lehet, hogy az Óbudai gazdagnegyedben nőttél fel, mondjuk a Jablonka úton, és mivel a szomszédaid is mind jómódúak voltak, ezért ezt látod "átlagnak". De a valódi átlagba a tiszántúlon élő, fával és bútorral fűtő naptól napig élő szerencsétlenek is beletartoznak. De hogy a kérdésre is válaszoljak: gondolom ilyen igények mellett azért kell egy kis szoli, szép haj, smink, ruhák, púposan megtöltött gardrób, hétköznaponként kávézás, hétvégente shoppingolás, stb, stb, én azt mondanám, jó, ha mindketten MINIMUM 500-at kerestek, de inkább többet...
2022. dec. 12. 18:46
 24/49 A kérdező kommentje:

Saját lakásba. 2 hálószoba + nappali a felállás, szóval éppen gyerekkel is kényelmes lenne, de idővel azért szeretnénk családi házat, kerttel. De ez még nagyon nagyon a jövő zenéje, leginkább 10 éves tervnek mondanám ezt, nem tervezünk egyelőre beleugrani egy építkezésbe. Gyereket sem szeretnénk még, 5-6 év múlva már inkább.

A barátomról nem tudok nyilatkozni, ő kicsit tudatosabb a pénzügyekkel kapcsolatban, vannak befektetései is, figyeli a gazdasági híreket is. Én még valamennyire a szüleimből is élek, pl. ők fizetik az autómmal járó kiadásokat, a magán egészségbiztosítást, az ilyen-olyan előfizetéseim is az ő számlájukról mennek (pl. korlátlan beszélős/netezős telefoncsomag, Netflix/HBO/Disney/Spotify/YT). Ugye itthon lakom velük még, így a nagybevásárlás úgy néz ki, hogy mikor anyukám rendel, akkor én is hozzáadogatom a kosárhoz a dolgaimat, vagy ha főzni, sütni szeretnék, mondom előre és ahhoz is vásárol.

Nekik jó lenne ez így továbbra is, de ha összeköltözöm a barátommal, akkor szeretnék anyagilag is függetlenedni, amennyire lehet. Ezért írtam ki a kérdést, hogy körülbelül mennyivel érdemes számolni.

2022. dec. 12. 18:53
 25/49 anonim ***** válasza:
80%
Ja, ha családi házat is szeretnétek 10 éven belül, gondolom Budapesten, az most alsó hangon egy 120 milla. Ha maradnak ezek az árak, és nem emelkednek, 10 évre lebontva, akkor ahhoz egész pontosan havi 1 millió forintot kellene félreraknotok. Az 12 milla egy évben, 120 tíz év alatt. De ha még utazgatni is akartok, meg nem akarsz lemondani az igényeidről, akkor jó, ha egy jól bejáratott, népszerű szakorvos, vagy valami brutál programozó barátot keresel magadnak, te meg elmész ügyvédnek vagy ügyésznek, és megkeresitek ketten a 2-3 milliót havonta.
2022. dec. 12. 19:04
 26/49 A kérdező kommentje:

Az a 120 jó lesz 200-250-nek is, de sajnos igen, tudjuk, hogy Budapest drága. Egyik közeli barátnőm és a férje építkeznek már egy éve lassan, szóval tudom, hogy nem olcsó. Maga a telekvásárlás sem, ha jobb kerületekben nézelődik az ember.

Nyilván a bevételünk nőni fog az évek során, nem a mostani pénzükkel számolunk azért életünk végéig.

2022. dec. 12. 19:08
 27/49 anonim ***** válasza:
0%

Mi a férjemmel étkezésben talán glutén, tej, szója intolerancia miatt hozzuk azt az árat, mint ti. Így két főre heti 40 - 45 ezer körüllel számolj (vagy többel, mert amúgy ez egy másfél éve 30.000 volt), ha főzöl és azért előre tervezel, akkor eddig le lehet faragni.

+ Az étterem, ezt ti tudjátok mennyire sok

A lakás rezsije nagyon változó lehet, mi 60 nm-es, kis belmagasságú lakásra, minden oldalról szomszédokkal, lift nélküli házban fizetünk havi 18.000 forint közös költséget + 15.000 vizet, áramot és gázt.

Előfizetéseknél gondolom a szülők fogják nézni.

A kocsi szervízeltetése márkaszervizben nekünk évi kb. 300 ezer forint. A casco-t nem tudom mennyi :(.

Benzint mi nem sokat használunk.

Szerintem nagyságrendileg olyan 400.000-450.000 forint + utazások lehet az az összeg, amire szükségetek van, ha nem akartok megtakarítani.

2022. dec. 12. 19:10
 28/49 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem miért vagytok ezen a reggelin kibukva.

Egy avokádó 500 Ft, 2 tojás 200 Ft, 2 szelet pirítós durván 100 Ft de sokat mondok.

Hát én nem tudok hol éltek de egyik pékségben sem eszek normális reggelit ennyi pénzből ami ráadásul még talán egészségesnek is mondható...

2022. dec. 12. 19:21
 29/49 anonim ***** válasza:
70%
#28 Mondjuk mi nem pékségben eszünk ;) Zabkásával indítjuk a napot, mondjuk az utóbbi időben egy csomag Zab ára is felment 800 forintra, a gyümivel együtt az sem olcsó…
2022. dec. 12. 19:27
 30/49 anonim ***** válasza:
89%
28-as, talán, mert amit felsoroltál, kapásból 800 forint, ideális árak mellett. És ebbe nincs benne az olaj, az áram, és a gáz ára, amivel elkészül. Ráadásul ha két ember is ezt eszi, (mert kétlem, hogy két ember beéri ilyen kevéssel, én pl három szendvics alatt nem állok meg egyedül), az már a duplája, 1600 forint. Ha ez van minden reggel, akkor be kell szorozni 30-al, az 48.000 forint. És ez CSAK a reggeli. Valaki ennyit költ az egész havi étkezésére.
2022. dec. 12. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!