Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A Mika kazánból minden verzió...

A Mika kazánból minden verzió rosszul sikerült, vagy az újak már jobbak? Mik voltak a legfőbb problémák? Főként a parapetes verzió érdekel

Figyelt kérdés
2022. nov. 29. 13:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az újabbakat egyébként meg szabad venni?
2022. nov. 29. 13:50
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Alig jobb a hatásfoka, viszont jóval bonyolultabb, mint egy parapetes konvektor. Egyszerűen túlhaladta a technika. Klímák minden szempontból lepipálják (csak legyen hova feltenni a kültérit).
2022. nov. 29. 15:38
 3/12 puritan ***** válasza:

Évszámoknak, meg típusszámoknak lusta vagyok utánna nézni, de szerintem az a változat a legjobb a Miká-ból, amelyik már nem őrlángos, hanem szikragyújtásos, és ventilátor szívja be az égéshez szükséges levegőt. Az első, őrlángos kazánokba rendszeresen elaludt az őrláng, mert belefújt a szél. Amennyire tudom, a parapetesekben nincs ventilátor, de a parapet helyére beszerelhető a turbócsöves (ventilátoros) változat.

A váltószelepes változatot, vagyis ami elvileg melegvizet is tud csinálni, azt el kell felejteni, akármelyik sorozatból való is, mert ahhoz egyszerűen kevés a kazán teljesítménye. Ha érdekel, kifejtem, hogy miért.

Az utánna következő sorozat, aminek már digitális kijelzője van, hibakódokat tud kiírni, abba már olyan okosságokat is próbáltak belepaszírozni, mint amit a "rendes" nagy kazánok tudnak. Semmi szükség rá, csak bonyolítja a készüléket, és növeli a hibalehetőségek számát.

Ha egy ilyenre adod a fejed, vagy értsél hozzá, vagy legyen valami ismerős szerelő, aki hajlandó foglalkozni vele, mert a szervízhálózata csapnivaló. A mienknek az első fűtési időszakban volt egy-két kisebb hibája, amire rájöttem, kijavítottam, és most már harmadik télen hiba nélkül üzemel.

2022. nov. 29. 20:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem a legelső Mikám van...

Inárcson van egy Kerekes nevű szerelő(és a veje)--ha ők üzemelik be,majd tartják karban,semmi gond nincs vele!

Viszont így 6~7 év távlatából is azt mondom,-csak akkor válassz Mikát,ha semmi más megoldás nincs a fűtésre!

2022. nov. 29. 21:03
 5/12 A kérdező kommentje:

#3: Fejtsd ki a melegvizes részt is :) Bár azt gondolom, 6kW átfolyós melegvízre kevés.

#4: Nincs más gazdaságos megoldás. Műemlék társasház, hőszivattyút nem lehet kitenni, a kémény a tetőre baromi drága volna, ellenben a parapetet ki szabad vezetni.

Műszaki ember vagyok, nem profi, de pl. Fég C24-ben már cseréltem tömszelencét, és hasonlók.

2022. nov. 29. 22:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Nézz utána a rád vonatkozó OTÉK-rendeletre,elég kukacos.

Meglévő parapetre persze rakható,de mindenképp cserés lesz az egész béléstest.

Ha van időd,-van egy olyan oldal,hogy "index fórum"-itt keresd meg a mika6 aloldalt,jó szaki,aki anno indította,sok megszívlelendő dolgot is találni.

(ha érdekel,tudok priviben kontaktok adni Kerekesékhez)

4 voltam.

2022. nov. 30. 06:41
 7/12 anonim ***** válasza:
Jah...anno engem lebeszéltek a kombiról,én Ariston velist raktam melegvíznek,azt fektetve is fel lehet tenni(nincs vezérelt á ramom.(a megathermnél,és szatmárinál a legolcsóbb.
2022. nov. 30. 06:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Megnézem az index fórumot.

Vezérelten már van fent Hajdu boylerem, akkor az marad. A Mika a szintén vezéreltről menő hőtárolós kályhákat váltaná ki.

40nm kislakás, gondolom a Mika elvinné, a hőtárolós kályhából is 6kW összkapacitás van bent a lakásban.

2022. nov. 30. 08:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Az enyém 47m2-s, első emeleti,16 lakásos,téglablokkos,szigeteletlenben van(Szeged)

Elviszi!

Ne sajnáld a radiátorokat,legyen min.10-11kw-nyi.

2022. nov. 30. 08:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Persze, nem gond, nem fogom sajnálni a pénzt radiátorokra és csövezésre. Egy fűtés korszerűsítéshez képest szerintem a radiátorok kerülnek a legkevesebbe. Azt tervezem, hogy rakok fel mind a négy helyiségbe külön radiátort, rézcsövekkel.

Mindenképpen kell a gáz, mert a hőtárolós kályhákkal volt olyan hideg téli hónap, hogy 1860kWh volt az egyhavi fogyasztás. A korábbi korlátlan rezsicsökkentett árral kibírtam azt a kb. 40.000 Forintot, az új módosított árral ez már kb. 105.000 Ft lett, "kicsit" sok egy 40 négyzetméteres lakásra havonta.

2022. nov. 30. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!