A Mika kazánból minden verzió rosszul sikerült, vagy az újak már jobbak? Mik voltak a legfőbb problémák? Főként a parapetes verzió érdekel
Évszámoknak, meg típusszámoknak lusta vagyok utánna nézni, de szerintem az a változat a legjobb a Miká-ból, amelyik már nem őrlángos, hanem szikragyújtásos, és ventilátor szívja be az égéshez szükséges levegőt. Az első, őrlángos kazánokba rendszeresen elaludt az őrláng, mert belefújt a szél. Amennyire tudom, a parapetesekben nincs ventilátor, de a parapet helyére beszerelhető a turbócsöves (ventilátoros) változat.
A váltószelepes változatot, vagyis ami elvileg melegvizet is tud csinálni, azt el kell felejteni, akármelyik sorozatból való is, mert ahhoz egyszerűen kevés a kazán teljesítménye. Ha érdekel, kifejtem, hogy miért.
Az utánna következő sorozat, aminek már digitális kijelzője van, hibakódokat tud kiírni, abba már olyan okosságokat is próbáltak belepaszírozni, mint amit a "rendes" nagy kazánok tudnak. Semmi szükség rá, csak bonyolítja a készüléket, és növeli a hibalehetőségek számát.
Ha egy ilyenre adod a fejed, vagy értsél hozzá, vagy legyen valami ismerős szerelő, aki hajlandó foglalkozni vele, mert a szervízhálózata csapnivaló. A mienknek az első fűtési időszakban volt egy-két kisebb hibája, amire rájöttem, kijavítottam, és most már harmadik télen hiba nélkül üzemel.
Nekem a legelső Mikám van...
Inárcson van egy Kerekes nevű szerelő(és a veje)--ha ők üzemelik be,majd tartják karban,semmi gond nincs vele!
Viszont így 6~7 év távlatából is azt mondom,-csak akkor válassz Mikát,ha semmi más megoldás nincs a fűtésre!
#3: Fejtsd ki a melegvizes részt is :) Bár azt gondolom, 6kW átfolyós melegvízre kevés.
#4: Nincs más gazdaságos megoldás. Műemlék társasház, hőszivattyút nem lehet kitenni, a kémény a tetőre baromi drága volna, ellenben a parapetet ki szabad vezetni.
Műszaki ember vagyok, nem profi, de pl. Fég C24-ben már cseréltem tömszelencét, és hasonlók.
Nézz utána a rád vonatkozó OTÉK-rendeletre,elég kukacos.
Meglévő parapetre persze rakható,de mindenképp cserés lesz az egész béléstest.
Ha van időd,-van egy olyan oldal,hogy "index fórum"-itt keresd meg a mika6 aloldalt,jó szaki,aki anno indította,sok megszívlelendő dolgot is találni.
(ha érdekel,tudok priviben kontaktok adni Kerekesékhez)
4 voltam.
Köszi! Megnézem az index fórumot.
Vezérelten már van fent Hajdu boylerem, akkor az marad. A Mika a szintén vezéreltről menő hőtárolós kályhákat váltaná ki.
40nm kislakás, gondolom a Mika elvinné, a hőtárolós kályhából is 6kW összkapacitás van bent a lakásban.
Az enyém 47m2-s, első emeleti,16 lakásos,téglablokkos,szigeteletlenben van(Szeged)
Elviszi!
Ne sajnáld a radiátorokat,legyen min.10-11kw-nyi.
Persze, nem gond, nem fogom sajnálni a pénzt radiátorokra és csövezésre. Egy fűtés korszerűsítéshez képest szerintem a radiátorok kerülnek a legkevesebbe. Azt tervezem, hogy rakok fel mind a négy helyiségbe külön radiátort, rézcsövekkel.
Mindenképpen kell a gáz, mert a hőtárolós kályhákkal volt olyan hideg téli hónap, hogy 1860kWh volt az egyhavi fogyasztás. A korábbi korlátlan rezsicsökkentett árral kibírtam azt a kb. 40.000 Forintot, az új módosított árral ez már kb. 105.000 Ft lett, "kicsit" sok egy 40 négyzetméteres lakásra havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!