A lenti két verzió közül te melyiket tennéd?
Van egy örökölt ingatlanom, amit mindenképp el szeretnék adni.
Ugye adott egy összeg a hagyatéki végzésen, amennyiért "beárazták" az ingatlant.
Eladás esetén, az eladási ár és a hagyatékin szereplő ár különbözete után kell valami adót vagy járulékot fizetni (talán vagyonszerzési adó a neve, de nem akarok hülyeséget mondani, most nem tudom pontosan a nevét).
Szóval a 2 lehetőség, hogy melyiket tennéd te ebben a szituban:
1. Eladni annyiért, mint a hagyatékin szerepel, és akkor semmilyen befizetési kötelezettségem nem lesz.
2. Megpróbálni kicsit többért eladni, és így amennyivel többet kapnék az ingatlanért, az fedezné a különbözet után fizetendő adót.
Viszont ha azt nézzük lényegében ugyanott vagyok, annyi különbséggel, hogy a második esetben a befizetés miatt adódik egy kis papírmunka és utána járás.
(Esetleg ha olyan áron sikerülne eladni, akkor egy kis plusz is maradna még a befizetendő után)
Ha az egyszerűség oldaláról közelítem meg akkor én az elsőt választanám.
Ti hogy döntenétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!