Tetőablaknál mennyire megbízható a "gázrugós" verzió?
Ha jól látom:
Itt valami gázrugós teleszkóppal nyitja az ablakot.
A felül nyílók eléggé drágák, ez azokhoz képest olcsónak tűnik, valszeg pont azért mert nem egy komoly vasalat van benne.
Van valakinek vagy látott már valaki ilyet? Vagy inkább megéri a középen billenős akkor már?
5 éve cseréltem a tetőn héjazatot, és 7db ilyen ablak került bele (pont a linkelt 78*140es méretben)
Pozitív: amit vártam, meghozta, kinyitod és ki lehet állni, mintha egy mini erkély lenne, és tudod a tájat nézni. Probléma nincs vele, szigetelés jó, Fakro koppintás, így a Fakro rolók, redőnyök azonnal szerelhetők rá (de sokkal olcsóbb mint a Fakro vagy a Velux)
Negatív amivel szenvedek:
- takarítása katasztrófa, mivel ha kinyitod felnyílik, nem éred el. Mágneses tisztító eszközzel + széken egyensúlyozva kihajolva a tető fölé lehet abszolválni a külső tisztítást...
- a szöveg szerint "bárhol megállítható a nyitása". Igen, ez igaz, csak amint elengeded végállásig elmegy, ami nagyon magasan van, így maradt egy kultúrált zsinór feltörése a kilincsre, hogy az alacsonyabbak is be tudják csukni. Nem valami szerencsés.
A Fakro azonos modelljének okosabb a vasalata, azt egy billenő karral át tudod tenni hogy most középen buktatnád, így könnyebben tisztítható. Ha mostanában másik házon tetőcsere lesz, Faktor teszek.
Ha más tud erre a két negatívumra megoldást, akkor igazából teljesen jó ablak.
Köszönöm a kimerítő választ nagyon sokat segítettél.
Azt eldöntöttk, hogy a gázrugós megoldást inkább mellőzzük. Kissé több a rendes márka, de inkább azt vesszük.
itt egész korrekt az ár, bár venni kell hozzá külön a beépítő keretet:
Nos. Beszereltuk az ablakot. Egy egesz napos melo volt. Kutyaablak bontassal egyutt. Sotetben fejeztuk be. A cserepek oldalrol meg hianyoznak mert flexelni kell kicsit.
Oszinten szolva felelmetes. 78x140 cm. Hatalmas. Kisse felek ala allni. A felnyilo funkcioja hat. Rohadt latvanyos de az is rohadt felelmetes. Aggodik az ember le ne szakadjon. Hogy tartja meg azt a a rohadt nagy sulyt nemtom. (50kg)
A tokot nagyon feltettuk, tulbiztositva. Ha beleultem engem is elbirt a 80kg-ommal.
Meglatjuk milyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!