Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Milyen elektromos fűtőegységet...

Milyen elektromos fűtőegységet ajánlanátok egy télre, csak heti 3-4 éjszakai fűtéshez?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a nagymamám lakásában alszom heti 3-4x, amikor munka miatt fent kell lennem Budapesten. A lakás nincs korszerűsítve, a gáz be van vezetve, viszont nem szabályozható a fűtés, vagy az egész lakást fűtöm, vagy semmit. A munkakörömből kifolyólag estefelé, 10-11 után beesem a lakásba és reggel, 7 körül általában már talpon vagyok, indulok is munkába. Eddig el lehetett lenni fűtés nélkül, mostanában viszont már nagyon hideg van. Jövőre megcsinaltatom a fűtési rendszert is vagy eladom és veszek egy kisebb lakást, viszont erre a télre még kéne valami ideiglenes megoldás. Nemrég ruháztam be egy kocsira, szüleimnek sincs annyi tartaléka, így most nem tudjuk megcsinaltatni a fűtést sajnos. Tudnátok elektromos fűtőegységet ajánlani, ami befűt 1 szobát (kb 10 nm, viszont sajnos 4 m-s a belmagasság) fél-1 óra alatt, nem túl drága (mivel rövidtávon tervezek vele, nem szeretnék sokat költeni rá vagy szeretném tudni akkor hasonló értékben eladni) és megéri fűtési szempontból is? Nyilván nem lesz "ultimate olcsó, jó, meleg is" opció, hiszen akkor mindenki ezt használná, de mivel teljesen járatlan vagyok a témában, elfogadok minden tanácsot. Próbálgattam már utánaolvasni is, viszont egyrészt nem ismerem a kínálatot, másrészt vegyes véleményeket hallottam eddig, nem tudtak meggyőzni egy termék mellett sem.

2022. nov. 27. 21:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Most radiátorok vannak?
2022. nov. 28. 10:40
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Ez a 3-4 nap milyen eloszlásban van?

Mert ha egymást követő napok, pl. hétfőtől szerdáig, csütörtökig, akkor én gázzal kifűteném inkább az egészet. 3-4 nap menne, majd 3-4 nap szünet. Ez szerintem nem kerülne többe mint pl. az olajradiátoros meg a villanyos fűtés, ugyanis ez gyakorlatilag félhavi fűtés, amelynek ki kell jönni a jelenlegi gázlimitből.

De a legjobb az lenne, ha abba az 1 szobába szereltetnétek gázkonvektort. Az pontosan azt tudja, ami neked kell. Egy 2-3kW-os elektromos fűtés meg lópikula a 4méteres belmagassághoz, 3-4 óra alatt sem melegszik be a szoba, vagy kettő kéne belőle, de az meg problémás lehet az elektromos hálózat szempontjából. Gázkonvektorok szokásos teljesítménye meg 5kW körüli. Egy ilyennel azt az 1 szobát havi 5ezerből kifűtenéd.

2022. nov. 28. 14:48
 13/26 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudom, egyáltalán adnak-e még engedélyt új gázkonvektor beszerelésére. Kazánból is csak kondenzációsra adnak engedélyt, mert a régi nem kondenzációs kazánok hatásfoka alacsony, a gázkonvektoré pedig még alacsonyabb. Amúgy mire elkészülne a gázterv, átfutna az engedélyezésen, már nem is lenne rá szükség. Főleg ha jövőre talán eladják a lakást. A homlokzati kivezetés miatt látványos is lenne a gázkonvektor beépítése.
2022. nov. 28. 18:03
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. A teljes kifűtés nem éri meg, 2 szoba van, plusz nappali konyha és fürdő. Ráadásul nem is mindig egymás utáni napokon vagyok fent, fotózással foglalkozom, teljesen random, hogy mikor hol vagyok.
2022. nov. 28. 18:32
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Ha a radiátorokon van termofej, akkor nem kell az egészet fűteni.
2022. nov. 28. 19:36
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Milyen a fűtési rendszer?

Sajátkazán, központi kazán?

Milyen kazán: hagyományos, turbós, kondenzációs?

Radiátor, padlófűtés?

termofejek vannak a radiátorokon vagy 1 helység termosztát vezérel mindent?

2022. nov. 29. 05:07
 17/26 A kérdező kommentje:
Radiátor van 1 termosztáttal együtt, ami vezérel mindent. Saját, hagyományos kazán.
2022. nov. 29. 08:48
 18/26 anonim ***** válasza:
28%

Akkor szereltess fel termofejeket!

Ennél nincs olcsóbb megoldás.

2022. nov. 29. 09:09
 19/26 anonim ***** válasza:
27%

16+

én is a termofejekre szavazok, és veszel mellé egy wifis termosztátot aztán telefonról kapcsolgatod a kazánodat.

2022. nov. 29. 23:10
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Hány radiátor van?

Amúgy olajradiátort tegyél, + egy időkapcsolót. Este fűtesz 1-2 órát, meg reggel is mehet mielőtt kelnél. +jó takaró.

Ezzel a kombinációval nagyon kis pénzből ki lehet bírni a telet még úgy is, hogy a villanyfűtés elég drága.

2022. nov. 30. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!