Milyen elektromos fűtőegységet ajánlanátok egy télre, csak heti 3-4 éjszakai fűtéshez?
Ez a 3-4 nap milyen eloszlásban van?
Mert ha egymást követő napok, pl. hétfőtől szerdáig, csütörtökig, akkor én gázzal kifűteném inkább az egészet. 3-4 nap menne, majd 3-4 nap szünet. Ez szerintem nem kerülne többe mint pl. az olajradiátoros meg a villanyos fűtés, ugyanis ez gyakorlatilag félhavi fűtés, amelynek ki kell jönni a jelenlegi gázlimitből.
De a legjobb az lenne, ha abba az 1 szobába szereltetnétek gázkonvektort. Az pontosan azt tudja, ami neked kell. Egy 2-3kW-os elektromos fűtés meg lópikula a 4méteres belmagassághoz, 3-4 óra alatt sem melegszik be a szoba, vagy kettő kéne belőle, de az meg problémás lehet az elektromos hálózat szempontjából. Gázkonvektorok szokásos teljesítménye meg 5kW körüli. Egy ilyennel azt az 1 szobát havi 5ezerből kifűtenéd.
Milyen a fűtési rendszer?
Sajátkazán, központi kazán?
Milyen kazán: hagyományos, turbós, kondenzációs?
Radiátor, padlófűtés?
termofejek vannak a radiátorokon vagy 1 helység termosztát vezérel mindent?
Akkor szereltess fel termofejeket!
Ennél nincs olcsóbb megoldás.
16+
én is a termofejekre szavazok, és veszel mellé egy wifis termosztátot aztán telefonról kapcsolgatod a kazánodat.
Hány radiátor van?
Amúgy olajradiátort tegyél, + egy időkapcsolót. Este fűtesz 1-2 órát, meg reggel is mehet mielőtt kelnél. +jó takaró.
Ezzel a kombinációval nagyon kis pénzből ki lehet bírni a telet még úgy is, hogy a villanyfűtés elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!