Éjszakai áramról lehet e müködtetni termosztátos falra szerelhető olajradiátort. Kiegészitő fütésnek szánnám. Brojler mellé kötném. Egy közös kábelról egy kismegszakitóval vajon szabájos volna ?
Ha fusiban akarod bekötni, akkor ne fáradj!
Csak akkor fog fűteni, amikor áram alatt van, ahogy előttem is írták.
Az e.on honlapján konkrétan ez van leírva:
"A vezérelt mérő egy olyan takarékos megoldás, amellyel kedvezőbb áron üzemeltetheti azokat az elektromos berendezéseit, amelyek nem igényelnek folyamatos áramellátást. Ilyen eszköz tipikusan a bojler. A vezérelt méréssel naponta legalább 8 órára biztosítunk villamos energiát, előre nem meghatározott időszakokban."
Mivel azt írja, hogy eszközeit, és a bojlert is csak mint példát említi, így szerintem azt kötsz rá, amit akarsz.
Viszont a köznyelv helytelenül nevezi "éjszaki" áramnak, nem feltétlenül éjszaka adják, ahogy a szövegben is látszik: előre nem meghatározott időszakokban. Ez régen tipikusan éjszaka volt, mert akkor volt többlettermelés a hálózatban, azonban manapság, mikor sorra kerülnek fel a napelemek a magánházakra, a többlettermelés lehet akár a déli órákban is.
"Viszont a köznyelv helytelenül nevezi "éjszaki" áramnak, nem feltétlenül éjszaka adják, ahogy a szövegben is látszik: előre nem meghatározott időszakokban. Ez régen tipikusan éjszaka volt, mert akkor volt többlettermelés a hálózatban, azonban manapság, mikor sorra kerülnek fel a napelemek a magánházakra, a többlettermelés lehet akár a déli órákban is."
Nyugodtan lehet ma is éjszakainak hívni, mert a nagyja idő az éjszaka van (57-75 %). Az a négy-hat félórás időszak, ami reggel 6 és este 10 között (nappal) van, arra pont illik a régi "ráfűtés" kifejezés.
#8 barátom! Keblemre! Már rég kerestem egy hasonlóan bakafántost, mint én. És végre találtam!
Pöli rejtvényfejtő segédlete szerint a bakafántos szinonímái:
Isteni jellemző nevek! Remélem, tetszenek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!