Mit jelent számodra az elektromos fűtés? (szavazás)
mit jelent? Nos kényelmes, ha jól van megcsinálva akkor egyszerű a hőszabályozása. Úgy, mint az 1-es válasz.
Hogy sokba kerül? Hjakkérem, a kényelemnek ára van
2# Nem tudom pontosan mit jelent a "sporolásból" az esetedben, mert lehet az kényszer megoldás pl tartozás miatti gond, vagy a gáz árának az emelkedése is, ezért nem írhatok véleményt, mert nem szeretnélek megsérteni.
Mi ahol lakunk itt nincs nincs gáz de még víz sem csak villany, ezért a fűtést is villannyal oldhattuk meg -elektromos fűtőpanelekkel amiből 4 db van, összesen 6 kW teljesítmennyel. Ez sem olcsó megoldás de jobb mint fával fűteni vagy szénnel.
Az olajradiátor nem volt jó hatásfokú, ezért vettük a fent említett paneleket. Amúgy itt minden árammal működik - mosás, fűtés, főzés, házi vízmű, szárítógép, stb. Vannak életünkben olyan körülmények amiken nem, vagy csak nehezen tudunk változtatni.
2# 5 #: Nem sértesz meg, mert nem én kapcsoltam ki a gázt saját elhatározásomból. Mint írtam: "kikapcsoltÁK".
Ez egy olyan albérlet ("vendégház", ami nem minősül társasháznak, tehát nem kapunk gázár támogatást. Ezért pár nap után az "üzemeltető" leállította a házközpontit, mert állítólag brutális számla jött. Adtak a lakóknak egy-egy kisebb olajradiátort (bár nekem van egy saját, úgyhogy én nem is kaptam), azzal próbálunk fűteni.:(
Köszönöm a válaszokat! Jó sokan bejelölték a harmadik esetet. Gondolom nem okoz túl nagy fejtörést a következő egyszerű példa.
Egy reverzibilis körfolyamat fenntartásához 480K átlaghőmérsékleten 600MW hőteljesítmény közlendő. Az elvonandó hőteljesítmény 400MW. A hőelvonás átlaghőmérsékletének 5°C-al való emelkedése milyen és mekkora változást eredményez a körfolyamat termikus hatásfokában?
Várom az eredményt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!