Fűtés klimával, H tarifával?
a tiéddel lehet, de gondold át.
Az#1-es figyelmeztetése sajnos alapos.
Az igaz, hogy úgy reklámozzák a klímákat, hogy kiválóan lehet fűtésre is használni, de ez így csak részben igaz. Télen nagyon igénybeveszi a hőszivattyúzás, könnyen letérdel.
Nekem kimondottan fűtésre is alkalmas GREE van, de csak éppenhogy merem használni, mert a myári hűtés fontosabb. A múlt télen bevált, de maradok a gáznál.
A H tarifával óvatosan, mert sokba fáj.
Úgy akkor nem lesz gond.
Klíma menjen ősszel, tavasszal, gáz meg télen.
A klímaszerelőd tud ebben segíteni, de az inverteres klímákhoz szinte biztosan lehet H tarifát igényelni. A kérdés, hogy megéri-e?
Én a tavasszal, még a rezsi bumm előtt indítottam el az igénylést a H-tarifára 3 klímához. Ebből 2 új, 1 pedig egy 3 éves Panasonic, hasonló mint a tied. Nem akarom feleslegesen részletezni, ha gondolod privátba leírom, de a lényeg, hogy nekem villanyszerelői díjjal, E.ON-nak fizetendő hálózatbővítéssel, új mérőóra szekrénnyel kb. fél millió Ft volt és több mint 3 hónap volt az átfutási ideje. Ez most csak több lett. Szerintem egyetlen klímához nem éri meg, főleg ha tényleg csak kiegészítő fűtésként használod.
Ha 6kW alatti gépről van szó, az SCOP értékének minimum 4,1-nek kell lennie, akkor lehet rá igényelni H-tarifát. Valamint az áramszolgáltatóhoz beadandó nyomtatványt alá kell írnia egy F-Gáz vizsgával rendelkező klímaszerelőnek. (aki aklímát beszerelte)
Ha beírod a gugliba, csupa olyan klímás oldalakat fog találni, ahol részletesen le van írva ez a szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!