Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fűtés klimával, H tarifával?

Fűtés klimával, H tarifával?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy lehet H tarifát igényelni ha inverteres klímával akarok fűteni. Honnan lehet tudni, hogy az adott gépemhez lehet-e ezt a tarifát igényelni?

2022. okt. 16. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Minden standard split klímához lehet, nem aklíma a gond, hanem hogy kell hozzá külön óra, és meg nem szakított vezeték a klímaegységig. Ha nem szabványos a mérő doboza, akkor még az is. Egy ilyen buli könnyen fél milka is lehet, mire kiépíted.
2022. okt. 16. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet minden klimahoz. Olcsobb kinaihoz nem. Asszem scop ertektol fugg.
2022. okt. 16. 15:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Az enyém Panasonic CS(CU)-RE18PKE3. SCOP 4,1.
2022. okt. 16. 15:21
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

a tiéddel lehet, de gondold át.

Az#1-es figyelmeztetése sajnos alapos.

Az igaz, hogy úgy reklámozzák a klímákat, hogy kiválóan lehet fűtésre is használni, de ez így csak részben igaz. Télen nagyon igénybeveszi a hőszivattyúzás, könnyen letérdel.

Nekem kimondottan fűtésre is alkalmas GREE van, de csak éppenhogy merem használni, mert a myári hűtés fontosabb. A múlt télen bevált, de maradok a gáznál.

A H tarifával óvatosan, mert sokba fáj.

2022. okt. 16. 18:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Kiegészítő fűtésre használnánk, mert a gázzal átlépjük a támogatott keretet.
2022. okt. 16. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy akkor nem lesz gond.

Klíma menjen ősszel, tavasszal, gáz meg télen.

2022. okt. 16. 19:37
 7/9 johny85 ***** válasza:
Én vettem 2.7kw 150e volt+80 a szerelés.97ft/h.Htarifát nem kötelező be k.
2022. okt. 17. 08:53
 8/9 anonim válasza:
100%

A klímaszerelőd tud ebben segíteni, de az inverteres klímákhoz szinte biztosan lehet H tarifát igényelni. A kérdés, hogy megéri-e?

Én a tavasszal, még a rezsi bumm előtt indítottam el az igénylést a H-tarifára 3 klímához. Ebből 2 új, 1 pedig egy 3 éves Panasonic, hasonló mint a tied. Nem akarom feleslegesen részletezni, ha gondolod privátba leírom, de a lényeg, hogy nekem villanyszerelői díjjal, E.ON-nak fizetendő hálózatbővítéssel, új mérőóra szekrénnyel kb. fél millió Ft volt és több mint 3 hónap volt az átfutási ideje. Ez most csak több lett. Szerintem egyetlen klímához nem éri meg, főleg ha tényleg csak kiegészítő fűtésként használod.

2022. okt. 18. 12:21
 9/9 puritan ***** válasza:
56%

Ha 6kW alatti gépről van szó, az SCOP értékének minimum 4,1-nek kell lennie, akkor lehet rá igényelni H-tarifát. Valamint az áramszolgáltatóhoz beadandó nyomtatványt alá kell írnia egy F-Gáz vizsgával rendelkező klímaszerelőnek. (aki aklímát beszerelte)

Ha beírod a gugliba, csupa olyan klímás oldalakat fog találni, ahol részletesen le van írva ez a szabály.

2022. okt. 18. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!