Mennyibe kerülne 2 klíma beszerzése H tarifával?
Most a helyzet az, hogy régi vályogházban lakunk ahol ősrégi alumínium vezetékes rendszer van. Nincs bent gáz se meg semmi, nagyszó lesz, ha bekötik az Invitelt...
Halottam, hogy van ilyen H tarifás dolog, mennyibe kerülne kiépíteni a H tarfiához szükséges eszközöket? Teszem azt mérő óra, csatlakozási lehetőség, stb. Mi kell ehhez? Ki végzi ezt el?
Tehát ez a dolog teljesen a 0-ról indulna...
A villanyóra kiépítése kb.300-500 ezer között.
Plusz a klíma, kb 250-300 per darab.
A gáz bekötés sem olcsóbb.
Viszont komfortosabb mint a klíma.
Csak a kemény bélelés kb 200 ezer, gáz bekötés, tervezés, érintés védelmi jegyzőkönyv, stb.
Szia, Kérdező.
Én fa fűtés,mellett/helyett szerettem volna gázfűtést (fűtés ki van építve vegyes kazánnal radiátorokkal)
Kértem ajánlatokat gáz bevezetés ,terv,kazán , kémény... a kéménynél engedtem el a dolgot.
Hitachi klímákkal fűtök 3. éve . A fa fűtéshez képes felébe kerül .
Szia,
Mi szinten a te helyzetedben kezdtük,régi vályog ház,alu villany vezetéknek. A klímás fűtés melett döntöttünk.
Villány hálózat fejlesztes:A1+B,valamint H mérők kialakitasa ez került mindenestől 160Ft-ba. Egy regisztrált villanyszerelő kell csak hozzá mindent ő intéz.
Majd 2db klíma beszereltetése egy 3.5 és egy 5.3kWh,ezek mindenestől 600Ft. 10 év garancia. Első telünk 72000Ft-ba került szeptember 18-tol fűtünk, a H óra december 29-én került beüzemelésre.Szoval ez csak kevesebb lehet jövőre. Szerintem olcsóbb a gaznál a vegyes tüzelésnél is,nem beszélve praktikus egyszerű és komfortos,sok ellentmondással szemben. Remélem segíthettem.
7-es vagyok.
Egy évben 2x kell tisztíttatni ha fűtesz és hűtesz is vele.Nekem ahogy elmondták mivel csak fűtök vele,így 1x. És ezzel érvényes a garancia,minden évben pecsételik a szezon előtti tisztításkor. A gép tárolja a használt funkciókat és hozza tartozó időszakokat,így visszaellenőrizhető.
A tisztítás ara pedig még mindig lényegesen olcsóbb mint egy kondenzációs kazán evés tisztítási felülvizsgálati díja. És ez is a garancia feltétele,amit sokan vagy nem tudnak vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele,és nem tisztíttatják.
Ha fűtesz vele, akkor egy évben kétszer kell tisztíttatnod.
A klíma fűtés egy kényszer megoldás, ha nincs gáz.
Annyi romló, mozgó alkatrész van benne, hogy pár évente cserélheted az egész szettet, 6-7 hónapon át egész évben megy.
A gázfűtésnél nincs komfortosabb.
Nem búg, zúg mint a klíma, nem keveri a levegőt, nincsenek hideg foltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!