Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nem pofátlanság ez a MVM-től?

Nem pofátlanság ez a MVM-től?

Figyelt kérdés

Eladtam egy ingatlant, 6 hónapig ültek az ügyintézésen, lett így egy csomó túlfizetésem olyan áramról, amit már nem is én használtam el. Most nem adják vissza a lóvét, hanem szépen beszámolják a következő hónapokba. Pedig a szerződésbontáskor is jeleztem, hogy kérem vissza..

A honlapon se tudom megadni a számlaszámomat, mert a 24 karakterbe beillesztettek egy kérdőjelet..

2022. szept. 28. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
dehogynem az.
2022. szept. 28. 12:34
 2/13 anonim ***** válasza:
19%

NEM. Amikor eladtad az ingatlant, akkor AZONNAL le kellett volna jelenteni az áramhasználatot, óraállásal együtt.

Másrészt elég buta vagy, ha azt hiszed, a te ügyed az egyedüli, amit intéznek, rajtad kívül rengeteg más is van, és keletkezési sorrenben intézik azokat.

Harmadszor, mi a problémád, a pénzt visszakapod, csak részletekben. Semmivel sem másabb, mintha átutalnának neked X összeget és 3 hónap alatt úra be kellene fizetned ugyanezt nekik.

2022. szept. 28. 13:39
 3/13 A kérdező kommentje:

#2,

1. aznap, amikor megérkezett a tulajdonilap - ezt kérik -, le lett jelentve. Ez áprilisban volt, most szeptember van

2. Nem hiszem, hogy az én ügyem a legfontosabb, DE 30 napjuk van intézkedni, ez neki 6 hónapig tartott. Természeten így nem egyhavi, hanem 6 havi rendszerhasználati díjat b*sztak a nyakamba.

3. Majd én eldöntöm, hogy visszakérem-e - és ez törvényes lehetőség -, aztán majd befizetem. Ne az MVM döntse ezt el, és ne is te. (És nem 3 hónap alatt fog elfogyni, hanem egy év alatt)

2022. szept. 28. 13:46
 4/13 anonim ***** válasza:
28%

tehát áprilisban lejelentetted,

azóta be fizettél 6 havit?

miért?

eladtad? az új tulajnak kellett volna fizetni.

2022. szept. 28. 18:59
 5/13 A kérdező kommentje:

Úgy van, április 25-én lejelentettem áramot és gázt. Gázt pár nap múlva törölték, a túlfizetést visszakaptam. Áramon ücsörögnek, noha 3x voltam bent az ügyfélszolgálaton.

Amig a nevemen van a szolgáltatás, nekem számláznak. Új tulaj most kap majd egy 60 ezres visszamenő számlát, nekem meg beszámítgatják kényükre kedvükre a lakóhelyemen lévő áramszolgáltatásba.

Volt a szerződésfelbontáson egy olyan opció, hogy kérem-e vissza a túlfizetést, azt ki is pipáltam...

2022. szept. 28. 19:26
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
ha eladtam, utána nem fizettem volna...
2022. szept. 28. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:
57%

Ha jelezted hogy kéred vissza, akkor vissza is fogod kapni. Ha hivatalos dolog van, mindig csigalassúsággal dolgoznak. Ez mindenhol így megy nemcsak az MVM-nél, nem tudsz ellene mit tenni. Nekünk pl. az otp banknál van egy ügyünk, pedig csak egy papír kiállításán múlik az egész. Júliusban azt mondták több hónapba tellik, azóta is várunk...

Ez régen is így volt, most is, és változás sem fog történni. Még egy régi kabaréjelenet is kifigurázza ezt: Bemén az ügyfél a hivatalba, aztán lenyom egy gombot. Aztán mi történik? Aztán nem történik semmi, szóval pontosan ugyanúgy mint ezelőtt megy minden...

2022. szept. 28. 21:46
 8/13 A kérdező kommentje:

Már megírták hivatalos levélben, hogy beszámítják. Próbáltam az online felületen beírni a számlaszámot, de a számsorba beszúrtak egy kérdőjelet:-D

Na mindegy, ez van. Már kibosszankodtam magamat.

Cserébe beállítottam jóóó alacsonyra a gázátalányt. Tudom, hogy a végén ki kell majd fizetnem, de ők is ráérnek megkapni :)

2022. szept. 28. 21:55
 9/13 anonim ***** válasza:
57%

"Tudom, hogy a végén ki kell majd fizetnem, de ők is ráérnek megkapni :)"

Nekik egyáltalán nem problémás, NEKED viszont az lesz, ha óriási összeget kell ráfizetni, szóval magaddal toldsz ki, nem velük.

2022. szept. 29. 08:12
 10/13 A kérdező kommentje:
#8, dehogy. Addig megpörgetem a lóvét az állampapír-piacon. Így is infláció alatt marad a hozam, na de mégis..:) MVM vár.
2022. szept. 29. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!