Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pofátlanság becsöngetni...

Pofátlanság becsöngetni valakihez, hogy leszedhetném-e a fárol a gyümölcsöket?

Figyelt kérdés

Adott egy ház, telekkel, tegyük fel van ott egy almafa, ami telis-tele van almakkal, alatta a földön milliónyi alma, láthatóan nem tervezik leszedni/megenni.

Ilyenkor meg lehet kérdezni hogy bemehetnék-e leszedni öket?

2022. szept. 8. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Persze, esetleg fele fele alapon.
2022. szept. 8. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Felesben simán.... Ha udvariasan kérdezed, szerintem meg fogják engedni.
2022. szept. 8. 17:53
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Szilvát kértem így. Hullott, leptèk a darazsak. Még örültek is, hogy összeszedem
2022. szept. 8. 18:02
 4/8 anonim ***** válasza:
38%
Kérdezték már tőlem, nemet mondtam, egy idegen ne ólálkodjon a kertemben.
2022. szept. 8. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

4. Es inkabb hagyod ottrohadni?

Mitől rettegsz ennyire?

Nyilvan nem engedi be az ember ha kalanyos rómeó és 10fős kiscsaládja jelentkezne... 😂

De ha egy normal viselkedesű valaki odajön, miert ne? Ez nem ólalkodás.. hisz te engeded be.

2022. szept. 8. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Téli almából most még jellemzően csak a kukacosok hullanak. Lehet, hogy ezekkel nem akar semmit kezdeni a tulaj, de a jókat majd el akarja tárolni.

De kérdezd meg, mit lehet tudni. Lehet, hogy valami 150 éves anyóka lakik ott, aki maga nem tudja leszedni.

Mondjuk, ingyen én hasonló esetben legfeljebb a hullottat adnám oda. (Most már annak is almaíze van, és süteménybe kiváló.) De a fán lévőkért kérnék némi pénzt. Készülj fel rá, hogy ha rákérdeznek, mennyit szánnál rá.

2022. szept. 8. 19:23
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

#4: Nyilván nem drónokkal térképezik fel a kertedet, hanem látják az utcáról, akkor meg mit számít, ha be is mennek.

Nekem van négy szilvafám teli gyümölccsel, szedtek már le belőle.

2022. szept. 8. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Nem, addig amíg szedi ott kell lenni, ez 1 2 óra is lehet. Persze ilyenkor a legszebbeket szedik le, ha meg kukacos megy a panaszkodás.
2022. szept. 8. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!