Akkor már érettnek (leszedhetőnek) tekinthető a paradicso, amikor (bár, csak sárgás-piros)...de könnyen leszakítható?
Akkor van jó íze, ha már pirosra érett. Olyan nagyon sötét pirosra nem kell, hanem kicsit narancssárgás piros is megfelel. Ennél éretlenebbül még nem jó ízű. Nyilván meg lehet enni úgy is, de minek?
Lehet, hogy nem öntözted rendesen, és utána rájött a nagy eső?
Ha mindig kapott bőséges öntözést, akkor meg tápanyaghiány az oka, tápoldatozni lehet. Főleg a bórhiány csinálhatja, de más is.
Mindegy, pirosnak a végső színt írtam, most mindegy, hogy citromsárgára vagy feketére érő paradicsomról beszélünk. Szóval, amikor már közel áll ehhez, akkor jó. Amikor már nagyon érett, vagyis túlérett, akkor enni nem is annyira jó, mert lebomlanak az aromát adó savak.
Megkóstolod, és az a biztos.
Az érési fokozat és az íze, a színétől függ nem a leszakíthatóságtól. Nekem van olyan fürtös paradicsomom, ami már zölden is lepotyog ha hozzáérek. Egyébként fajta függő, hogy melyiket mennyire piros állapotban érdemes leszedni és ezt leginkább kóstolással döntheted el.
Szerintem a piros fajták narancs állapotban még csak salátákba jók, befőzni, lecsóba még túl savanyúak, savasak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!