Mennyit lehet alkudni egy vételárból házvásárláskor? Hány százalék a maximum, ami még nem pofátlanság? Max. 16-18 milliós házakról van szó. Tekintetbe véve, hogy nekünk csak 14 milliónk van.
Ez függ a ház állapotától, attól, hogy mennyi ideje árulják, mennyire sürgős ez eladás.
Egy felújítandó esetén több többet engednek, ahogy akkor is ha sok ideje áll a piacon
Átlag esetben mondjuk csak pár százezret engednek.
Egy kérdést telefonon azért megér.
Mi is most vagyunk benne szóval, ingatlanos 25 M-ért hirdette, majd a tulaj facebookon is meghirdette 22 M-ért. (Itt már látszódott mi volt az eredeti elképzelés). Aztán még ebből is alkudtunk 21,5-re. Jó is lett volna, de még hagyaték alatt van az ingatlan, így várni kell a szerződéssel. Viszont közben valaki bejelentkezett aki a 25-öt majd megadja (hitellel), így most próbálunk kp-val alacsonyabb árat (22-23) ajánlani, hátha az szimpi lesz mert gyorsan szeretnének szabadulni tőle.
Még egy példa, jó pár éve egy üzlethelyiséget akartam eladni 4 millióért hirdettem, egy ingatlanos csajszi jelentkezett be 2 milliót ajánlott érte. Én nem vettem pofátlanságnak, megköszöntem és mondtam hogy ez kevés. Pár hét után végül 3,8-ért vette meg :) Szóval az alkudozás abszolút személyfüggő szerintem, van aki 5 ft-ért vasra húzna, míg mások akár több milliót is engednek.
Bírom, hogy ez a téma tele ingatlantulajdonosokkal, akik mindent lepontoznak és mellette hangosan kárognak, ha bárki ingatlan adás-vétel során alkuról mer írni, vagy hogy pl a hiteles vevő sem rosszabb semmivel a készpénzesnél, ha az embernek nem szó szerint azonnal kell valamilyen okból a pénz és tud várni 1 hónapot.
Mintha amúgy Magyarországon az első ingatlant vásárlók 80%-a ne vonna be hitelt vásárláskor. De gondolom ők vagy örökölték az ingatlanjaikat, vagy szarták őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!