Ha letekerem a fűtést,ha elmegyek otthonról, az spórolás vagy sem?
Ne csavard le teljesen, csak annyira, hogy mondjuk 16-17 fok legyen. Akkor nem a dög hidegről kell felfűtenie újra...
VAgy vegyél egy termosztátot amin be tudod állítani, hogy mettől meddig hány fok legyen. Persze nem tudom, milyen fűtésed van....
Ne zárd le teljesen, de kissé zárd le. Aztán ha hazajössz, meglátod, hogy mennyire hűlt le a lakás.
A pénzbeli dolgokat illetően, pedig írd fel az elektromos óra állását amikor elmész és amikor megjössz. A különbség adja a fogyasztást, amíg távol voltál.
Másnap pedig hagyd nyitva teljesen és most is jegyezd fel az óra állását elmeneteledkor és érkezéskor.
Most hasonlítsd össze a két nap adatát.
4# nem említenek fűtés típust, így kérdés a villanyóra leolvasása.
Rövid távra teljesen felesleges le fel csavargatni.
Hosszabb távra; egy hétre elmész, már van.
A fűtéstől függ.
Nálunk konvektorok vannak, ha elmegyünk dolgozni, lecsavarjuk, ha megjövünk akkor meg fel.
5 perc és meleg van, mert nem kell egy egész rendszer vizét felmelegíteni.
Nem ez volt a kérdés, de egye fene!
Nem, nem jobb a központinál, de mivel nem írt fűtésmódot a Kérdező, leírtam a saját tapasztalatomat.
És ez tény!
A konvektort lehet le/fel csavargatni és azonnal meleg van.
Minden egyéb előnyről/hátrányról nem szólt a kérdés.
(Mellesleg nekem a konvektorral sincs bajom, amennyiből megcsináltatnám a központit, abból 10 évig fűtök konvektorral, ha még élek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!