erre most még nem kapsz pontos választ...ahogy a tévében mondta egy okos ember, hogy ősszel a felkelőktől mindent megtudhat az érdeklődő.
Addig még nincs új számla, de aztán..
Nekünk az árammal nem lesz gond, túllépjük, de mivel külön vezérelt órán van a villanybojler, összességében csak kb. 10 ezer forinttal lesz több a számla. Azért a számítógépnél a 3 perc tétlenség utáni alvómódot én is beállítottam. Meg elkezdtük a mosogatógépnek és a mosógépnek az eco programját használni.
A gáz már neccesebb, mert nincs szigetelve a ház, régiek az ablakok, eddig a téli hónapokban nem volt ritka a 80-90 ezer forintos gázszámla sem, ami a mostani áron már 300 ezer fölött lenne. Most kértünk árajánlatot ablakostól, amit tudunk, még kicserélünk télig, amire már nincs keret, arra jön a szigetelés és a hőszigetelő fólia, hívunk kéményseprőt a kémény ellenőrzésére (a gázkazánnak oldalfali kivezetése van, így régóta nem volt használva), és átnézetjük a kb. 30 éve egyáltalán nem használt vegyestüzelésű kazánt is.
Szia.
Az áramunk havi szinten 190 kwh körül van, szóval beleférünk. Nincs tévénk, se klíma, se mosogatógép.
Megosztottan fűtünk, van egy gázkazánunk, hideg időszakban alap fűtésre van állítva max 18 fok, és erre rásegítünk fafűtéssel. + Nincs állandóan melegvíz ( azt is a kazán csinálja), csak napi egyszer, este. Így férünk bele a gázkeretbe is.
150nm kertes ház, 4 tagú család vagyunk, + 1 kiskutya.
Gázban benne vagyunk.
A villany határon van, de nem igazán érzem, hova lehetne spórolni vele. Tegnap főztem, ment egy adag mosás, ment egyszer a mosogatógép, meg 3-4 órát a TV és már megvolt a napi 7 kWh (nyilván hűtő megy, esetleg volt kávéfőzés, telefontöltés, satöbbi).
Most ezen hova spóroljak? Persze, nem főzök mindennap, meg nem mosok mindennap, de azért kétnaponta igen, és kertes házban élve megy a locsoló is 2-3 naponta, vagy forróságban a klíma. Ezen a kettő tudok levenni, csak mondjuk megnézem a veteményest, ha nem locsolom egy hétig 35 fokban.
a hűtőszekrény sokat fogyaszt, kivettem a lámpát belőle ne égjen állandóan,
télen a fűtés helyett irány Bora Bora.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!