11# erre semmi bizonyíték nincs,
ha becsukom az ajtót akkor is pörög a villanyóra...
Néhány helyre felraktam kapcsolós konnektort.
Halogéneket kicseréltem ledesre, s közben dühöngök, hogy eltüntek a kompakt fénycsövek. -A csillárban 3 x 12 w megy már vagy 10 éve. Legutóbb még kapta 8 wattosokat, éjjeli lámpákba, kisebb helyiségekbe elég - hasonló teljesítményű led messze nem ad annyi fényt.
Két napja írtam fel a villany mérőállást, most ránéztem, már el is ment 13 kilowatt, azaz kb. pont az előírt napi keret.
Ez alatt a két nap alatt 1-szer ment a mosógép, kétszer a mosogatógép, kétszer főztem. Tegnap fél napot a TV, mert a férjem itthon volt, ma kb. 1,5 órát. Meg egy-két apróság, pl. kávéfőző. És ennyi, nem is régiek a gépeink pedig, mind A++-os.
Mondjuk, nyilván nem megy minden mindennap, ez most így jött össze, most 2 napig nem fogok de fözni, se mosogatógépet beindítani, de pl. mosni igen. Vagy beindítani a kutat locsoláshoz, klímát nem tervezek indítani, talán nem melegszik fel annyira a ház a 35 fokban.
Ja, és akkor nincs is tél, nem megy még a gázkazán, se szárítógép, meg ahogy látszik, nincsenek extra fogyasztóink, pl. asztali gép.
példa a 9#
te melyiket pontozás?
Ugy nehezen megy a sporolas ha megy a mosogatogep minden nap.
Nalunk 3 naponta megy a mosogatogep.
Ha sporolni akarsz az arammal akkor elmosogatsz kezzel.
A mikro is sokat tud fogyasztani mert 1000 wattosak altalaban. Tehat jobb ha egyutt eszik a csalad a kajabol ameddig meg meleg, nem pedig mindenki kulon melegit maganak amikor megehezik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!