Miért jobb az átalányos gáz?
Én már belefáradtam az egész megértésébe, időm idegzetem sincs mostanában böngészni, csak itt írják most sokan ezt az átalányt..
A villanyunk kb havi 200 kwh, azzal nincs gond.
A gázt főzésre és fűtésre használjuk.
Májustól szeptemberig kb havi 1-2 m³ gáz megy el, október és március és április kb 120-150 m³, november-február kb 300 m³. Jelenleg diktáljuk. Miért lenne jobb az átalány?
Azért mert
- tervezhetőbbek a kiadások, egységesen , jobban elosztva egyenletesen fizetsz, nem télen sokat, nyáron keveset
- nem kell diktálassal szarakodni, de ( ettől még ott a gázóra, a saját fogyasztasodat tudod követni havonta, hogy hol tartasz).
- az új rendszerben nagyon bonyolult lett a diktálásos verzió, kitaláltak már jelleggörbét, aztán azt hogy számít az is hogy mire regisztrált be önhatalmúlag a szolgáltató, mire használod a gázt, és erről persze egy büdös szó sem esett eddig, se tájékoztatás se semmi. Eddig a lőtéri kutya se foglalkozott vele.
Mi is diktálósok voltunk évekig. Nem volt gond az új éves limit sem, erre Egyszer csak 5m3 fogyasztásra augusztus első felére kaptuk a teljes lakossági piaci áras számlát. 😧Hát szarjanak sünt.
Mi pont a napokban intéztük el, váltani kellett vegyes felhasználásra pedig sose csak fűtésre ment gáz, mégis csak arra regisztráltak be valamiért.
És átàlltunk 144m3 átalányra aztán csá.
Franc se fog kínlódni tovább diktálással, jelleggörbével, tököm se tudja mikkel amit még kitalálnak, hogy lehúzzanak.
Éves szinten úgyis befértünk az 1729es limitbe eddig is , jobb lesz nekünk így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!