Más is fázik panellakásban?
"Tavhorol levalni es sajat gazkazanra volt penz es akarat nalatok, de szigetelesre, ablakcserere nem? :O"
Ne is mond. Mi cseréltettük a saját nyílászáróinkat újakra, a régieken ömlött be a víz, ha esett az eső. A távhős leválás nagyon régen történt, olyan 15-20 éve, bár nem tudom mi volt benne a ráció. Sajnos nálunk csak akkor újítanak fel, vagy cserélnek valamit, ha már vállalhatatlan állapotban van. Talán idén majd rádöbbennek a lakók, hogy jó lenne szigetelésre költeni.
14.
Elárulom neked, hogy a téglaház ilyenkor (tehát fűtés nélkül) nem extrém szigeteléssel már 20 alatt van (lenne). Úgyhogy ott sem árad semmiféle meleg a falakból.
A másik meg, hogy a klímával fűtés nagyon csalóka. Eleve korlátozottan alkalmas rá, mert először felszáll a meleg és csak utána melegszik lejjebb is, ergo az ajtókon sem sétál át jó darabig a hideggel ellentétben a többi helyiségbe, másrészt mert fújja is azt a meleg levegőt intenzíven, ami jó 30-40 fokos, aztán emiatt a lekapcsolásakor látványosan hidegnek érződik már pár perc után minden.
De én nem értem, hogy ősszel-télen miért rövid ujjú polóban kell ülni otthon? Persze, hogy fázol. A szomszéd meg 25 fokra fűt, mert ő boxerben szeret ülni otthon.
Szerintem ez a jelenlegi rezsi helyzettől függetlenül is abszurd dolog. Ősz van, vegyél fel egy hosszú ujjú felsőt meg egy kényelmes pulóvert, és ne üljél/ feküdjél egész nap. Én tegnap takarítás közben atlétában voltam a 22 fokban (nekünk még csak ennyire hűlt le), mert melegem volt.
18.
Nem sok eszetek van. Remélem jól mg is kopasztanak emiatt.
"Én pl nagyon utálnám, ha itthon is sok réteg kényelmetlen ruhában kéne ülnöm"
Mi a sok réteg azon, hogy felveszel egy pulóvert?
De pazaroljátok csak a Föld erőforrásait, csak gyereket ne vállaljatok, ha ennyire tojtok rá, mi jut neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!