Más is fázik panellakásban?
Szerintem inkább öltözz fel - ne mezitláb/zokniban legyél a lakásban, hosszú nadrág, pulóver, vastag zokni legyen rajtad.
Szerintem egyébként most a falak hidegek, de 18-20 fok böven elég egy lakásban.
22 fok volt a nappaliban, a hálóban (szelesebb oldal 21).
Tegla lakás legfelső emelet. Abszolút nem vagyok fázós, de én most benyomtam a cirkót és felvettem egy vastag mellényt.
Budán lakom, távfűtéses, panelprogramos panellakásban.
Ma már először langyosak a radiátorok.
Télen, de hamarosan ahogy jön a valódi hideg, tömeges katasztrófák lesznek.
Társadalmi sokk, rémálom, szenvedés és nagyon sok halál emiatt.
Kispest, 11 emeletes szigetelés nélküli, távhős. Nálunk 3 napja indították el a fűtést, 18-án. Fűtés előtt 22-22,5 fok volt a lakásban a 3.-on (középső lakás, nem szélső), picit felöltöztünk vagy plédbe burkolóztunk és úgy teljesen elviselhető volt. Most fűtenek, de csak olyan lazán, épp csak langyosak a radiátorok. 23 fok van. Mi nem fázunk, nem kell klímával ráfűtenünk. Teljesen jó ez így. Én még bírtam volna fűtés nélkül egy ideig. Az előző panelünkben még 18-19 fokok is voltak. Ha fázol, picit öltözz fel, vegyél fel vastagabb zoknit vagy bélelt szobapapucsot, mamuszt :), pulóvert vagy mellényt, meg néha járj egy kört a lakásban, mozogj egy picit, végezz valami házimunkát, az is felmelegít egy időre. Szerintem ez a 22-23 fok még mindig az átlag felett van, kertesben/családiban még nagyon sok helyen egyáltalán nem fűtenek vagy éppen csak ilyen 18-19 fokokra a takarékosság jegyében.
És a 8-asnak ne legyen igaza, de én is azt gondolom, hogy idén valószínűleg többen fognak ilyen tűzifa árak és energiaárak miatt/mellett kihűlni, megfagyni, mint az előző években. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!