Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy készüljek az éves összesí...

Hogy készüljek az éves összesítőre?

Figyelt kérdés

Gázból átalányt fizetünk, 16-17 ezret, ezzel az egy év végén 60-70 ezret kellett befizetnem. Ez nem annyira jött jól ilyenkor, ezért írtam egy levelet, hogy emeljük 21 ezerre az átalányt, és akkor kevesebbet fizetek az éves összegzésnél.

Ők amúgy 143 m3-t vettek alapul, a valós 177 m3 volt éves átlagban.

Na most

1. Jól számolom-e, hogy az éves osszegzesnel vélhetően hétszeres arat, azaz közel 500 ezret kellene befizetnem? Mivel eddig a 143 m3-t vették alapul, ami a jelenlegi rezsicsokkentett határ, akkor ami fölötte van, azt a 60-70 ezret fizetem hétszeres áron.

Ha igazam van, akkor 2. mi lenne a jó megoldás?

Osszam el az 500 ezret 12 felé, és kérjem, hogy havi negyvenikszezerrel több legyen az átalányom? Így 16-17 ezerről közel hatvanra nőne az átalány. Nekem az nagyon szar lenne, de jobban be tudnám fizetni, mint 500 ezret egyben.

Számomra annyira bonyolult minden magyarázat, a jelleggörbét sem volt szerencsém felfogni, hogy egyszerűen nem értem, nem tudom, mi lenne a legjobb.

Köszönöm, ha segitetek.

2022. szept. 17. 00:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Szerintem, hideg lesz a tél."

akkor Micimackó átmegy Malackához.

2022. szept. 18. 09:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!