Hogy készüljek az éves összesítőre?
Gázból átalányt fizetünk, 16-17 ezret, ezzel az egy év végén 60-70 ezret kellett befizetnem. Ez nem annyira jött jól ilyenkor, ezért írtam egy levelet, hogy emeljük 21 ezerre az átalányt, és akkor kevesebbet fizetek az éves összegzésnél.
Ők amúgy 143 m3-t vettek alapul, a valós 177 m3 volt éves átlagban.
Na most
1. Jól számolom-e, hogy az éves osszegzesnel vélhetően hétszeres arat, azaz közel 500 ezret kellene befizetnem? Mivel eddig a 143 m3-t vették alapul, ami a jelenlegi rezsicsokkentett határ, akkor ami fölötte van, azt a 60-70 ezret fizetem hétszeres áron.
Ha igazam van, akkor 2. mi lenne a jó megoldás?
Osszam el az 500 ezret 12 felé, és kérjem, hogy havi negyvenikszezerrel több legyen az átalányom? Így 16-17 ezerről közel hatvanra nőne az átalány. Nekem az nagyon szar lenne, de jobban be tudnám fizetni, mint 500 ezret egyben.
Számomra annyira bonyolult minden magyarázat, a jelleggörbét sem volt szerencsém felfogni, hogy egyszerűen nem értem, nem tudom, mi lenne a legjobb.
Köszönöm, ha segitetek.
Bocs, egy mozzanat kimaradt:
Írtam, hogy emeljük 21 ezerre az átalányt, de menetközben jött a nagyszerű hír, hogy limit lesz, és afelett piaci áron kell fizetni, ezért azt válaszolták a levelükben, hogy az időközbeni változások miatt pontositsam, hogy havi hány m3-t számlázzanak átalányban. Nekünk ez tavaly 177 m3/hó volt éves átlagban. Valami ehhez közelítő érték kellene? Így kivédhető az év végi brutal sokk?
Igen, így jó lesz, 177 m3, akkor egyenletesen fogják vonni a pénzt.
MVM-nél vagy? Ott lehet online is állítani, és nem kell velük levelezned.
Köszi a válaszokat.😭
MVM-nél vagyok, de nem találtam meg, hogy hol lehet átállítani.😢
Hát, van egy vegyes tüzelésű kazánunk, még sosem üzemeltük be (előző lakó hagyatéka). Ez nem is lenne akadály, viszont mivel tomjuk? Környezetszennyező nem szeretnék lenni, a fa meg szintén brutális - és amúgy is fa párti vagyok.
Kevesebbet nem nagyon tudunk fűteni, eddig is kabe 20 fok volt itt, egyes helyiségekben hűvösebb. A szigetelés nem igazán jó, de nem maradt rá pénzünk, elvitte a bádogozás.
Miért nem jó a szigetelés?
Vegyél fát rönkben, dolgozd fel, tárold szellős helyen!
Jövő télen már viszonylag normálisan fűthetsz vele.
mikor lesz az éves leolvasás?
augusztus 1-ei óra állást lejelentetted?
10% fogyasztást simán vissza lehet fogni egy kis figyeléssel,
nálad 20% csökkenés kellene
egy enyhe tél segíteni fog...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!