Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Jelleggörbe szerint diktálhato...

Jelleggörbe szerint diktálhatom a gázt?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Ne haragudjatok,de eléggé sok kérdőjel van a fejemben, és nem értem az egészet, mint sokan mások

Az MVM ügyfélszolgálatot napok óta nem tudjuk elérni...

A kérdésem az,hogy a jelleggörbe alapján diktáljunk havonta?

Most szeptember 7-én bediktáltam 30 m3, ma jött a csekk, hogy 20e ftot kell fizeti

Vagy elrontottuk? És 15 m3 kellett volna most szeptemberben bediktálni? És októberben 30 m3? Novemberben meg 101 m3?

Vagy ugy ahogy a jelleggörbe van?

Aki érti,kérem magyarázza el nekem

[link]

Előre is köszönöm szépen a segítséget

2022. szept. 15. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Magyarázat:

Fizess átalány, mielőtt belehülyülsz!!!!!!!!!

2022. szept. 15. 14:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy a 2800 m3 vennék figyelembe amennyi volt az éves fogyasztásunk...és most amugy sem tudnánk átálni átalányra,majd áprilisban lesz éves leolvasás,és utána lehet átállni

De tényleg bele lehet hülyülni az egészbe, és mi lesz még amikor már rendes fűtési szezon lesz...

2022. szept. 15. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

1-es vagyok.

A jelleggörbe szerinti fogyasztás az -pártállástól függetlenül is- úgy hülyeség ahogyan van, de "szeretett kormányunk" ezt bírta kitalálni.

Csak gondold végig:

Te alkalmazkodsz majd minden nap egy olyan előre megalkotott jelleggörbéhez, aminek nem sok köze lesz majd az aznapi időjáráshoz.

Szerinted az időjárás is alkalmazkodik majd a jelleggörbéhez??!

Ha meg nem alkalmazkodik, akkor majd a kormány legfeljebb kirúgja az időjárást is??!

2022. szept. 15. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Te diktálod amennyit az órád mutat, ők meg elvileg a görbe feletti m3 számlázzák 750ért, alatta 110. Tehát pl szeptemberben 30m3 amit fizetsz 110ftért, az a fölötti rész 750, de ettől függetlenül elhasználhatsz te 200m3-t is
2022. szept. 15. 15:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen,ezt értem

De én már idén májusban,júniusban,és júliusban is előre diktáltam,szóval jóval több m3 van az órában,mint amit elhasználtunk

Ezért nem büntethetnek meg,mert akkor még nem tudhattam, hogy ez lesz

Minden évben igy csináltam

Szóval ezért "fontos", hogy ugy diktáljak,hogy jó legyen

2022. szept. 15. 15:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Adva van a köbméter havi lebontásban, ilyen táblázatot találsz az interneten.

Miután neked hó közben van diktálás, így a törthónapok összegével kell számolni, napi elszámolás szerint.

Ha te 7-én diktálsz mindig, akkor folyóhonapból 7 napod van, előző hónapból 22,23 stb. attól függően hány napos a hónap. Ha 30 napos akkor ugye 23.

A törthónapok súlyai ezért 23/30 és 7/30 feltéve hogy a folyóhónap is 30 napos. Ha előző hónapra X köbméter a limit, folyóhónapra Y, akkor a 7-én kedvezményesen bediktálható gázmennyiség:

X*(23/30)+Y*(7/30).

Több ízben leírtam már ezt a törthónapos számítást, de a sok gyökér akik az elemi 4.osztályos matekig sem jutottak el, mindig lepontozott... Biztos most is lesz egy-két ilyen itt, hiába segítőkész az ember, oda jutottunk hogy divat hülyének lenni.

2022. szept. 15. 16:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen kedves utolsó a segítséget, végre valahára megértettük!
2022. szept. 15. 18:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nyáron többet diktálsz, akkor miért nem fizetsz átalányt?

Akkor kellene aggódnod a 30 ezres augusztusi csekk miatt, ha nem lépnéd túl az éves keretet. De neked mindegy, hogy mikor fizetsz sokat, mert nem kapod vissza.

2022. szept. 16. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!