Mit lehet tenni, ha gázt általányban fizetem, az éves keretbe beleférek, de a jelleggörbe által felállított valamibe nem? (többi lent)
Éves leolvasás időpontja októberben lesz.
Az éves fogyasztásba "beleférek".
A gond az, hogy 100 köbméter van egy számlán, minden hónapban.
De most olvastam, hogy van valami jelleggörbe, ami alapján pl. 15 köbmétert lehet csak fogyasztani egy nyári hónapon keresztül.
Tehát, nekem nyárra szóló számla azt fogja tartalmazni, hogy 95 köbméter már piaci áron van. Tehát laza 66 ezer forint lesz így a számla.
Ilyenkor mit lehet tenni, ha diktálósba se igazán mehetek át, mert hát októberben van az éves leolvasás?
Vagy innentől kezdve mindig nézzem az óraállást és annak alapján jelezzem a szolgáltatónak, hogy bocs, nem 100 köbméter fogyott, csak 1 köbméter egy hónapban?
Más fűtésre nem tudok átállni, gázzal megy a tűzhely, meg a melegvíz is.
Pontosan ez a bajom...
Mert én úgy értelmezem, hogy most már az általányt már így fogják nézni, most már ez lesz az általány. Vagy oké, marad a havi 100 köbméteres "általány", de nyáron 15 köbméter felett már jön az 50 ezer forintos csekk (három hónapon át), télen meg annyi a fogyasztás, hogy 300 alatt van az ember.
És igazából nyáron kevesebb megy el, mint 100 köbméter. De azért fizessek 50 ezret, mert hát általányban 100 köbméter van meghatározva havi szinten. Közben meg értelemszerűen nem fogy minden egyes hónapban 100 köbméter, csak mégis erről jön a csekk. (Egyszerre három számla jön. Ugyanazzal a fizetendő összeggel.)
Ez a diktàlósokra vonatkozik a jelgörbe... de szerintem még az ott dolgozók sincsenek mindennel tisztàban.
Eddig èn diktàltam. Viszont az órában van mèg 142 m3 .
Most irtam.nekik egy emailt ,hogy még ajg 1 előtti fogyasztás.Fktóztam az óràt. Már csak reménykedem ,hogy nem emelten jön mert akkor lehidalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!