A rezsicsökkentés-csökkentés eredményeképpen most akkor hogy lesz a diktalós áram elszámolva?
Figyelt kérdés
Áramra nem találtam sehol "jelleggörbét", de úgy értelmezem, ennél is naparányosan számítanák az átlagfogyasztási kedvezményt, ill. a "lakossági piaci" árat. Hogy tudom ellenőrizni, bele fogunk-e férni a havi keretbe az eddigi fogyasztásuk alapján? B tarifa, se éjszakai, se geo, se napelem. Az éves keretben benne vagyunk, de télen egy szobát elektromosan kéne fűtenünk, ami nagyon megdobná az adott hónapokban a fogyasztást...2022. júl. 26. 15:35
1/12 anonim válasza:
Éves keret van, nem havi.
Amúgy meg állj át a diktálásról havi átalányra.
2/12 anonim válasza:
4/12 anonim válasza:
1 en pont most akarok leállni átalányról. Mivel több sportolási tervem is van ezek meg valahogy kihozták 501 kwh átalányt. Nem is értem. 340-400 között kene lennie reálisan. De nem is fogom megtudni, mert nem lehet őket elérni. Érdekes, átalány van, minden évben ráfizetek szerintük, pedig nem történik semmi. Hogy van ez? Sőt. Idén már kevesebbet voltunk itthon, mert mindenki dolgozik a gyerek meg bölcsiben. Az a bajom az átalánnyal, hogy hiába látom en hogy valami nem stimmel, bizonyítani vagy ellenőrizni nem tudom már utólag.
5/12 anonim válasza:
#4, nézd meg a gépeidet, valamelyik indokolatlanul sok áram eszik. Villanybojler? Hűtő?
6/12 anonim válasza:
5 a fagyaszto. Plusz klímával fűtünk, de így is sok. De a fagyaszto biztos hogy kuka. Amúgy is le akartam cserélni jövőre, de így most muszaj lesz ezt előbb.
7/12 anonim válasza:
4# az előző éves elszámolás alapján határozták meg az átalányt
ha a következő évben ugyanaz
a fogyasztása a készülékeknek, akkor a részszámlák alapján az újabb leolvasáskor nem kell többet befizetni.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Akkor az áram esetében nincs havi átlag, mint a gáznál. Fura, hogy annál meg van... Ennek az okáról esett valahol szó?
2022. júl. 26. 22:59
9/12 anonim válasza:
Logikus pedig...gázból télen több fogy, mert azt jellemzően fűtésre használják.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, én is ezt gyanítom, de a "részletszabályok" kihirdetése előtt pont azt mondták, hogy az éves átlagfogyasztás lesz visszaosztva 12 hónapra, amin ki is akadtam, hogy miért nem havi átlag van és meglepődtem, hogy végül a gáznál érvényesül is. De kifejtve nincs, hogy az áramfogyasztásban milyen szezonális változások vannak, és számomra pont lesz jelentősége, mert a sokszorosa lesz a fogyasztás télen 1 szoba fűtése miatt, amiben nincs pénzünk cseréltetni az elromlott gázkonvektort. És abban sem bízom, hogy nem találnak ki vmi rendeleti módosítást augusztus 2-án. Ha lenne levezetés, indoklás, megnyugtatóbb lenne. Mondjuk a piacinak nevezett árak mögött sincs semmi hivatkozás, honnan veszik a számokat vagy akár az "átlagfogyasztást". De azért amennyire lehet, szeretnék tudni tervezni.
2022. júl. 27. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!