Tehát aug.1-től a havi limitet nézik majd, és ha azt vki túllépi, akkor a maradék automatikusan magasabb áron lesz számlázva? Tehát nincs az, hogy éves átlag?
Figyelt kérdés
Ezt olvastam, a közlönyt most fogom majd, de nem nagyon tudok ilyeneket értelmezni még. :(2022. júl. 21. 13:38
1/11 anonim válasza:
Én villanynál alapból éves elszámoláson vagyok, de azt hiszem gázból is erre állok át. Így tuti hogy éves szintet néznek, abba pedig biztosan beleférek.
2/11 anonim válasza:
#1 Feltéve ha ezt meg nem szüntetik
3/11 mindentudó99 válasza:
Senki nem tud még semmit. Felhívtam a gázszolgáltatót. Hetfőre letisztul akkor hívjam őket azt mondták.
4/11 anonim válasza:
Ez kivitelezhetetlen. Ehhez havonta le kéne olvasni az órákat - erre pedig egyik szolgáltatónak sincsenek emberei.
Ebből is látszik komoly előkészület és megvalósítás- és hatástanulmány készült a törvény benyújtása és 1 napos elfogadása előtt. Kb. ez jellemző a kormány egész működésére.
A legvalószínűbb hogy továbbra is az átalány mennyiséget számlázzák ki, csak ketté szedve az "okosok" szerinti átlagfogyasztást és az afelettit.
5/11 qkker1 válasza:
"Ez kivitelezhetetlen. Ehhez havonta le kéne olvasni az órákat "
Nálunk speciel havi diktálás van, úgyhogy megoldható a probléma.
6/11 anonim válasza:
Miért kivitelezhetetlen? Évek óta havonta olvasom le az órát.
7/11 anonim válasza:
Én is havonta diktálom a gáz és villanyóra állást is. Gyűlölöm a meglepetéseket, inkább havonta fizetem a valós fogyasztást.
8/11 anonim válasza:
#7, ez áramnál oké, de a téli gázszámlát sokan nem tudják/akarják egy összegben befizetni, neki sokkal okésabb az átalány.
9/11 qkker1 válasza:
8
Sok ismerősöm nyáron többet diktál, és télen utoléri a számlát.
10/11 anonim válasza:
qkker1, és nem lenne egyszerűbb diktálgatás nélkül bevállalni egy egyenletes átlagfogyasztást? :) Miért kell bonyolítani azt, amit lehet egyszerűbben. Ettől függetlenül lehet az óraállást pl. excelben rögzíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!