AZ ,,ÉJSZAKAI,, áram, magyarul vezérelt áram felhasználása beleszámít a vörös vonalba,amit nem léphet át a fogyasztó? elvégre külön óra méri,és más is a tarifája.
Beleszámít, csak a számlán 2 tételben szerepel, amiket összeadnak.
A számla végösszege számít a kvótába.
Az "A" villanyórára és a vezérelt villanyórára is jár 2523 kWh évente külön-külön.
"A rendelet vonatkozásában több felhasználási helynek minősül, ha a hagyományos mérő mellett (A árszabás) vezérelt mérőn (éjszakai, azaz B árszabás) is történik villamosenergia-vételezés. Ebben az esetben az éves 2523 kWh kedvezményes mennyiség a hagyományos mérőn és a vezérelt mérőn mért fogyasztás tekintetében külön-külön is megilleti a felhasználót."
A vezérelt áramra láttál valahol külön felhasználhatósági határt?
Ugye nem.
Akkor nyilván beleszámít a számládba.
Nálam speciel mindkét órára ugyanaz a felhasználási hely azonosító.
Egyszerre, egy időben lettek szerelve.
Én tuti, hogy nem kockáztatok.
Nem mindegy, hogy mit írunk?
Aki azt mondja, hogy igen, azt ugyanúgy lepontozzák, mint aki azt írja, hogy nem.
Kérdező, a szolgáltatódat kérdezd, talán jobban tudják!...de csak talán!
Ezek szerint utolsó,ha én fogyasztok (éjszakai)vezérelt áramról,(amúgy azt is megnéztem amit 3-as írt)
100 kwh-ot havonta a villanybojlerom miatt,és külön fogyasztok még 186 kwh-ot havonta,ezek szerint akkor mivel külön értendő így nem kell 70 forinttal fizetnem a 210 kw felett,mert külön mérőórákra értendő a 210 kwh fogyasztás.
Kérlek ha tudsz válaszolj hogy nagyon sokan tisztában legyenek ezzel,mivel tuti hogy nem egy ember google-zik erről,mert lehet épp ezt olvassa.Nyugtatni kell a szíveket.
Szerintem töltsétek ki ezt az MVM-es árkalkulátort a 2 órára és nézzétek meg, hogy milyen egységárakat kaptok!
Ez válasz lesz minden kérdésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!