Én nem értem miért jött dupla áram számla?
Az áram számla 2 fő részből áll.
A fogyasztott áram dija,(de ez lehet becsült is)
2. részben a rendszerhasználati díjak,éves alapdíj összessége található,+ 27 % os áfa .Ennek összessége magasabb is lehet,mint maga az áram díj.
Juliúsban a rendszerhasználati dijat 2.5 x sével emelték.
Erről nem szólt a rezsi védő Fidesz .
nem a delej ára emelkedett, hanem a rendszerhasználati díj..ügyes..
Ez körülbelül úgy néz ki, hogy mondjuk a játék kedvéért, hogy Paks kerítésén kijön a szufla, ami igen nagy feszültségű a hosszútávú szállítás miatt. Ez a delej végigsuhan alállomásokon, átalakítókon, végtelen mennyiségű távvezetéken, mire odaér a lakókörzetedhez..ott drága szerkezetekkel fogyasztóbaráttá csökkentik a nagyfeszültséget, és az már benn is van a lakásodban...ennek ára van.
Nem kéthavi jött egyszerre?
Nálunk pl igen.
Bizony. Nemrég (ezek szerint júliusban, erre már pontosan nem emlékeztem) a rendszerhasználati díjat megemelték, de ez azonnal nem tűnt fel sok embernek, az áram díját ugyanis levitték (akkor), így a végösszeg változatlan maradt.
Most viszont megemelték nem kicsit az áram díját, vagyis most már a végösszeg szemmel láthatóan magasabb lett hirtelen akkor is, ha semmivel sem fogyasztottál többet, mint eddig.
2#
"Juliúsban a rendszerhasználati dijat 2.5 x sével emelték."
az áramot meg csökkentették , így maradt 36.- ft.
"Erről nem szólt a" beíró...
7. az átlagig nem emeltek semmit. Régen volt 12.13 Ft az áram+2,7870 Ft az átviteli díj + 13,60 elosztói forgalmi díj. Ez összesen 28,517 Ft.
Júliustól az áram 5,111 + 9,80 átviteli díj + 13,600 elosztói díj. Ez összesen 28,511 Ft. Ugyanannyi.
08.10-én volt az éves leolvasásom, augusztusra 20 kw áramot számláztak, összesen 28,511 Ft-tal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!