10 emeleset panelházban lakom, távhő van bevezetve. Sajnos hiába nem fűtök, havi 10 ezrer biztos van a számla. Távleolvasós. Ennyi lenne a karbantartási díj? Mert ez borzalmas. Saját lakás, és nem értem ha nem használom miért kéne fizetne érte :S
Igen.
Ha nem használod, akkor is tiéd és viseled a költségeit.
Azon kívül, hogy a leolvasás 500 Ft fűtőtestenként (a Fötáv saját cégénél, de mindenki velük szerződött).
Egyetlen lehetőséged van, hogy olcsóbb legyen: le kell szereltetned velük a fűtőtesteket (ezek aztán gyorsan szétrohadnak belülről, ha nem adod el azonnal), és utána harmadára csökken a díj, esetedben 7000 Ft, mínusz a leolvasási díj.
"ha nem használok egy szolgáltatást"
De az a baj, hogy használod!
Mivel a szomszédod fűt téged is... vagy mostanában 0 fok volt a lakásodban?
Ezen kívül rendelkezésre állási díjat is fizetsz. Mivel ott van a fűtési rendszer, bármikor bekapcsolható neked, és ezt is pénzbe kerül fenntartani.
Már írtam, hogyan tudnád csökkenteni a költségeidet.
"amikor már alig megy a meleg a fő csovekben, fizetni 12 ezer forintot..."
Gondolom, éves átalányt fizetsz. El van osztva a számla egész évre.
Most is fűti a segged a szomszédod, tehát használod a szolgáltatást.
Meg egy közösségben élsz, egy társasházban ahol társas költségek vannak. Pl. én is sírhatnék hogy minek kellett lefesteni az egész lépcsőházat mikor a földszinten lakom és sosem megyek feljebb.
"Meg egy közösségben élsz, egy társasházban ahol társas költségek vannak. "
Igen, erre van a közö költség kitalálva.
"Most is fűti a segged a szomszédod, tehát használod a szolgáltatást. "
A használat fogalmáról látom sokaknak hiányos a tudásuk.
Példa: Az ha mellém áll egy autó a parkolóban, amiből zene szól, had ne fizessek már a hallgathatás jogáért, ha éppen megtetszik egy szám és meghallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!