10 emeleset panelházban lakom, távhő van bevezetve. Sajnos hiába nem fűtök, havi 10 ezrer biztos van a számla. Távleolvasós. Ennyi lenne a karbantartási díj? Mert ez borzalmas. Saját lakás, és nem értem ha nem használom miért kéne fizetne érte :S
Házadba bemegy x mennyiségű hő. Ezt közösen fizetitek. Részesülsz is belőle ezért fizetsz te is.
Ha egyedül szeretnél rendelkezni egy ház hőigényéről akkor az legyen saját tulajdonodban.
Megsértődtél a "panel proli" kifejezésen. Az a baj, hogy nem a panellal van a baj, mint ahogy hiszed. A panellal semmi gond, csak azokkal a szarrágókkal akik benne laknak!
Képtelen vagy felfogni, hogy igenis a szomszédaid fűtik fel a lakásodat akkor is ha te lezárod a fűtőtesteket. A költségmegosztó ezt a meleget méri, és ezzel tulajdonképpen hozzájárulsz a többiek számlájához, hiszen tőlük "kapod" a meleget.
Ha a lakásod önállóan állna a puszta közepén, akkor megfagynál de nem kellene a költségmegosztó szerint fizetned. Nem olyan bonyolult dolog ez, hogy 70 feletti IQ-val ne lehetne megérteni.
Ha ezt hagyja a házszabály akkor avval gond van.
Ez olyan mint a közteherviselés! :)
Hagyja.
Attól még fizetsz, mert a szomszédok továbbra is fűtenek.
Csak 1/3 lesz a számlád (a teljes díjhoz képest, tehát nem a mostani harmada).
Meg persze nincsen leolvasási díj.
Én se fűtök
Nem távhő, hanem egyedi fűtés van a társasházban
Eleinte nem volt pénzem fűteni, meg tönkre ment a kályha, azóta meg pénzem lenne rá, de megszoktam, hogy 17-19 fok van télen, nem mellesleg csak aludni járok haza, nem fogok vagyonokat fizetni, csak, hogy pár fokkal melegebb legyen, amiben én konkrétan aludni se tudok már.
Nem mellesleg, ha a barom szomszédok állandóan leszavazzák, hogy megcsináltassuk végre a szigetelést és nyílászárócserét, akkor fütsék csak az én lakásom is
"A melegvíz amivel fürdesz,mosogatsz szerinted honnan jön? "
van neki külön leolvasó órája....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!