Nem értem! Nagyon sokallom a villanyszámlánkat. Ti mennyit szoktatok fizetni havonta és hány kwh-t fogyasztotok?
Nagyon el vagyok keseredve! Minden háztartási gépünk teljesen új, korszerű, energiatakarékos. A hűtőnk A+++ . A mosógépünk szintén, de kb heti 1 adagot mosunk. 2 en élünk egy háztartásban ( új építésű kicsi családi ház)
A tv és a számítógép is többnyire csak este megy, az elektromos sütőt pedig nagyon ritkán használjuk.
Mindig nagyon figyelünk, hogy ne égjen feleslegesen a villany, és mindig szoktunk áramtalanítani.
Barátnőm ezzel ellentétben nem figyelnek erre.. És nagyon régi gépeik vannak, amik zabálják az áramot.
Ők fizetnek havonta kb 4000 ft-ot, pedig 8000-9000 ft-ot ugyan annál a szolgáltatónál.
Nem értem... Miért ilyen sok aszámlánk?? A fogyasztásunk havonta 200 kwh átlagosan.
Ez tényleg nagyon sok, nekünk kettőnknek is 4000 körül volt a számla tavaly, most, hogy egyedül vagyok 3500 (persze ez is spórolós áram) Nincs villanybojleretek esetleg?
Meg kéne nézni, hogy mikor áramtalanítva vannak az eszközök, akkor pörög e a villanyóra.
Ha asztali számítógép van és sok a letöltés rajta, akkor az is nagyon húzza az energiát.
Pedig a 200KWh-nak kb. ennyi az ára.
Amiket felsoroltál, azzal kb. elfogy 50 KWh. Fel kell deríteni, hogy hova megy el a többi?
Szerintem sem sok. Én egyfolytában nézem a miénket, nekünk is 8-9000, és mielőtt válaszolnék, hogy miért, megkérdezem előtte. ;-)
Milyen tévétek van? Hagyományos, plazma, LCD?
És milyen a számítógépetek? Régi, vagy újabb?
ez nem sok
"A tv és a számítógép is többnyire csak este megy "
ha minden nap megy este, akkor az szépen fogyaszt !!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!