Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nem értem! Nagyon sokallom a...

Nem értem! Nagyon sokallom a villanyszámlánkat. Ti mennyit szoktatok fizetni havonta és hány kwh-t fogyasztotok?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve! Minden háztartási gépünk teljesen új, korszerű, energiatakarékos. A hűtőnk A+++ . A mosógépünk szintén, de kb heti 1 adagot mosunk. 2 en élünk egy háztartásban ( új építésű kicsi családi ház)

A tv és a számítógép is többnyire csak este megy, az elektromos sütőt pedig nagyon ritkán használjuk.

Mindig nagyon figyelünk, hogy ne égjen feleslegesen a villany, és mindig szoktunk áramtalanítani.

Barátnőm ezzel ellentétben nem figyelnek erre.. És nagyon régi gépeik vannak, amik zabálják az áramot.

Ők fizetnek havonta kb 4000 ft-ot, pedig 8000-9000 ft-ot ugyan annál a szolgáltatónál.

Nem értem... Miért ilyen sok aszámlánk?? A fogyasztásunk havonta 200 kwh átlagosan.

2013. jún. 27. 16:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az biztos....

Példa: egy plazma tévé például ha "csak" 3-4 órát megy egy nap (nem sok ez, hidd el, gondold csak el, este hazamentek mondjuk 6-kor bekapcsolod, és 10-kor kikapcsolod)

az napi kb. 3 kW fogyasztás. Egy kW jelenleg kb. 50 ft-ba kerül.

Kis matek: egy hónapban: 30*3 kW= 90 kW fogyasztás CSAK a TV. Árban: 90*50=4500 Ft.... durva, és nem is hinnéd, hogy ez csak a tévé fogyaszthat havonta 4500 Ft-ot, ha minden nap megy 3-4 órát.

Tapasztalat.

2013. júl. 6. 09:37
 12/18 Golan Trevize ***** válasza:

"Példa: egy plazma tévé például ha "csak" 3-4 órát megy egy nap (nem sok ez, hidd el, gondold csak el, este hazamentek mondjuk 6-kor bekapcsolod, és 10-kor kikapcsolod)

az napi kb. 3 kW fogyasztás."

Valamit rohadtul elszámoltál, mert egy plazma TV felvett teljesítménye sem éri el az 1kW-t, azon kívül a fogyasztás az nem kW, hanem kWh, de ez már lényegtelen.

2013. júl. 11. 08:16
 13/18 _Danika_ válasza:
Kicsit sokat számoltál mert 4 órás tévézésnél is havi szinten max 2200 forint. [link]
2013. júl. 14. 22:18
 14/18 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

12-es! Igazad van, a mértékegységet durván elírtam...

A tisztázás végett leírom a szóban forgó televízió paramétereit:

Samsung PS-50C91H 127 cm-es plazmatévé

Fogyasztás: 460 W (!!!)

Hiába be van kapcsolva az energiatakarékos üzemmód, így is kb. 1 óra múlva befűti a szobát...

Kajak kipróbáltuk, mindent lekapcsoltunk, kihúztunk, és leolvastuk a villanyórát... ennyi. Lehet van valami baja. Fogalmam sincs, azóta csak nagyon ritkán nézzük, ha kell az "élmény". :-D

2013. júl. 15. 09:10
 15/18 _Danika_ válasza:
Az durva, jó sokat fogyaszt, utánna kerestem neten és valóban ezt írja. Nem igazán mondható energiagazdálkodósnak :D Majd legközelebbi TV-nél figyeled majd ezt is. Mást nem lehet tenni csak ritkán nézni.
2013. júl. 15. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Panelban lakunk a fsz.-n. Junius-julius hora (targyho kozepetol, targyho kozepeig) most 130 KWh-t fogyasztottunk, ami kb. 5000 forint.

De meg ezt is csokkenteni akarom (foleg telen). Epp belteri solar lampat.keszulok vasarolni. Szamomra azert.praktikus, mert kivheto a.solar.es.eleg azt kirakni az ablakba.

Regen a tv allandoan ment, ha itthon voltunk a lanyommal.

A jo idonek koszonhetoen ejjel-nappal uton vagyunk, amig nem megyek vissza dolgozni.

Ezen felul meg igy is sokallom az elpazarolt aramot, igy tovabb kutakodom a megoldast illetoen.

2013. júl. 22. 04:46
 17/18 anonim válasza:
Szia! Sajnos nekem is sok a villanyszámla, hiába energiatakarékos minden. Nálam a villanybojler tekeri keményen a villanyórát...villanyszámla kb 10000 Ft havonta :(
2013. aug. 15. 10:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem sok az a számla. A barátnődet nem tudod pontosan hogyan él, az ,hogy neked mit mond ,az csak 1 dolog. Ha nem figyelne és nem spórolna akkor nem 4e fizetne. A 70-75 szüleim fizetnek 4e-t. És nincs semmi extra.
2013. aug. 15. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!