Nem értem! Nagyon sokallom a villanyszámlánkat. Ti mennyit szoktatok fizetni havonta és hány kwh-t fogyasztotok?
Nagyon el vagyok keseredve! Minden háztartási gépünk teljesen új, korszerű, energiatakarékos. A hűtőnk A+++ . A mosógépünk szintén, de kb heti 1 adagot mosunk. 2 en élünk egy háztartásban ( új építésű kicsi családi ház)
A tv és a számítógép is többnyire csak este megy, az elektromos sütőt pedig nagyon ritkán használjuk.
Mindig nagyon figyelünk, hogy ne égjen feleslegesen a villany, és mindig szoktunk áramtalanítani.
Barátnőm ezzel ellentétben nem figyelnek erre.. És nagyon régi gépeik vannak, amik zabálják az áramot.
Ők fizetnek havonta kb 4000 ft-ot, pedig 8000-9000 ft-ot ugyan annál a szolgáltatónál.
Nem értem... Miért ilyen sok aszámlánk?? A fogyasztásunk havonta 200 kwh átlagosan.
Az biztos....
Példa: egy plazma tévé például ha "csak" 3-4 órát megy egy nap (nem sok ez, hidd el, gondold csak el, este hazamentek mondjuk 6-kor bekapcsolod, és 10-kor kikapcsolod)
az napi kb. 3 kW fogyasztás. Egy kW jelenleg kb. 50 ft-ba kerül.
Kis matek: egy hónapban: 30*3 kW= 90 kW fogyasztás CSAK a TV. Árban: 90*50=4500 Ft.... durva, és nem is hinnéd, hogy ez csak a tévé fogyaszthat havonta 4500 Ft-ot, ha minden nap megy 3-4 órát.
Tapasztalat.
"Példa: egy plazma tévé például ha "csak" 3-4 órát megy egy nap (nem sok ez, hidd el, gondold csak el, este hazamentek mondjuk 6-kor bekapcsolod, és 10-kor kikapcsolod)
az napi kb. 3 kW fogyasztás."
Valamit rohadtul elszámoltál, mert egy plazma TV felvett teljesítménye sem éri el az 1kW-t, azon kívül a fogyasztás az nem kW, hanem kWh, de ez már lényegtelen.
11-es vagyok.
12-es! Igazad van, a mértékegységet durván elírtam...
A tisztázás végett leírom a szóban forgó televízió paramétereit:
Samsung PS-50C91H 127 cm-es plazmatévé
Fogyasztás: 460 W (!!!)
Hiába be van kapcsolva az energiatakarékos üzemmód, így is kb. 1 óra múlva befűti a szobát...
Kajak kipróbáltuk, mindent lekapcsoltunk, kihúztunk, és leolvastuk a villanyórát... ennyi. Lehet van valami baja. Fogalmam sincs, azóta csak nagyon ritkán nézzük, ha kell az "élmény". :-D
Panelban lakunk a fsz.-n. Junius-julius hora (targyho kozepetol, targyho kozepeig) most 130 KWh-t fogyasztottunk, ami kb. 5000 forint.
De meg ezt is csokkenteni akarom (foleg telen). Epp belteri solar lampat.keszulok vasarolni. Szamomra azert.praktikus, mert kivheto a.solar.es.eleg azt kirakni az ablakba.
Regen a tv allandoan ment, ha itthon voltunk a lanyommal.
A jo idonek koszonhetoen ejjel-nappal uton vagyunk, amig nem megyek vissza dolgozni.
Ezen felul meg igy is sokallom az elpazarolt aramot, igy tovabb kutakodom a megoldast illetoen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!