Létezhet, hogy egy nettó 85 nm-es társasházi lakás gázfogyasztása 3 fő esetén, nyáron mindössze 10-12 m3/hó? Az összfogyasztás pedig 590-600 m3/év.
Szegeden a Harmónia-lakóparkban és Vadasparkiban pl. olyan minőségellenőrzött lakàsok épültek, hogy ilyet régen nem lehet látni. Lehet pont ennek köszönhetően rendkìvül alacsony a gázfogyasztás, bőségesen 1000 m3 alatti még 100 m2 lákásoknál is.
A #3. is valósat írt, nézzétek meg, hogy a fénykép szerint 2015 ben hitelesítették a gázóráját,és azóta használtak 3550 m3 ert. Vagyis kb 500 m3/év.
Nagymamám októberben kemény 4 köbméter gázt fogyasztott.
Decemberig nem is nagyon szokott fűteni, fűtés nélkül van 20-21 fok... a leghidegebb hónapokban is alig használ gázt.
30 nm, szobakonyhás lakás. Kb. 10-15 cm homlokzati hőszigetelése van, illetve a padló alatt is van szigetelés (alulról hűlő födém miatt).
Én egy 100 éves, rosszul szigetelt társasházban, nagy belmagasságú 28 nm-es garzonlakásban élek. Havi 250 köbméter gázt is elfogyasztok akár, mindezt úgy, hogy csak egy konvektorom van, meg egy gázsütőm.
Most látom mennyine írtak. Köszönöm! Igen, tudtam, pontosabban csak reméltem. Egy ingatlanos beszélt rá erre a lakásra, és miután írtátok többen is, hogy ezek valós adatok, ezért elkezdtem hinni az ingatlanosnak és mutatott is adatokat.
A Harmónia lakóparkban vettük ezt a lakást és NEM bántuk meg!! Igaz, még nem volt hideg, de, hogy októberben 17 m3 gázt fogyasztottunk az hiszem tényleg azt mutatja, hogy egy 85 nm-es lakásnak valós az éves 600 m3-es gázfogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!