Létezhet, hogy egy nettó 85 nm-es társasházi lakás gázfogyasztása 3 fő esetén, nyáron mindössze 10-12 m3/hó? Az összfogyasztás pedig 590-600 m3/év.
Miért ne létezne? Ha viszonylag normálisan le van szigetelve, plusz télen nem 25 fokot szeret az illető, hanem mint mi, elég a 21,5-22 C fok bőségesen ki tudnak jönni. Nekünk 87 nm-es társasházi lakásunk van. Nyáron is reális fogyasztás, tessék itt a mienk, 3 nappal később fotóztam a 2. képet.
Leolvasott érték, éves fogyasztásra.
mennyit fűtottél?
...
akkor létezhet.
Persze, ha valóban 20-21 C fok körüli hömérséklettel megbarátkoztok. Nekem egy sima 5 vagy 10 cm Eps szigetelésű 1. emeleti lakásom volt, alap 2 rétegű ablakkal, tényleg semmi extra. Az alattam lakó sem vitte túlzásba a fűtést és neki is valahol 5-600 m3 per év volt a fogyasztása. Nekem a rekordom 490 m3 volt, de a legnagyobb gázfogyasztás 120m3/hó. Nyáron pedig a nejemmel nem használtunk el többet naponta 0,2-0,3 m3 gáznál, úgy, hogy még főzött is, heti 3-4 szer. Egy sima turbókazan volt, ez kondenzációssal még kevesebb volna!! Az ilyen lakások a közel jövőben élhető városban aranyat fognak érni.
8.! Jól fölé lőtted az átalányt, de legalább neked fizetett vissza a szolgáltató:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!